Annonce
Børkop

Glæde og ærgrelse om regeringens lempelser: En vandt og en anden tabte kampen om at få lov til at genåbne

Så må drengene og pigerne atter gerne snart mødes og træne udendørs, og hos Gauerslund IF glæder man sig til at komme i gang. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Brejning Efterskole må endnu ikke åbne, og det ærgrer forstanderen. Til gengæld er der glæde hos Gauerslund IF Fodbold, for her kan man atter få sine medlemmer tilbage til træningen.

Brejning/Gauerslund: Hos Gauerslund IF Fodbold er det nemt glæde at spore i stemmen på formanden for bestyrelsen, da han igen kan få medlemmerne tilbage på græs til træning.

Regeringen og støttepartierne besluttede onsdag, at foreningslivet kan åbne op for udendørsaktiviteter med et forsamlingsforbud på 25 personer.


Det kommer til at hvile på gensidig tillid til vores medlemmer. Vi vil ikke skulle se, at de er blevet testet, men vi skal løfte opgaven i flok

Anders Thorbøl Andersen


-Det er en forløsning. Vi har længe haft snakke om planlægningen, og flere gange er det blevet udskudt, så det bliver dejligt, at det endelig kan ende ud med positive samtaler, siger formanden for bestyrelsen i Gauerslund IF Fodbold, Anders Thorbøl Andersen.

Når de fra mandag igen kan få medlemmerne tilbage til træning, bliver det formentlig ikke i grupper af 25 personer, som de egentlig må.

- Vi tager de samme værktøjer i brug, som vi har gjort før, da vi måtte få medlemmerne tilbage i foråret, og her havde vi mange gode erfaringer. Det er lukkede hold, som de er i, så smitteopsporingen bliver nemmere, hvis der skulle være en, der bliver smittet. Så er der en bestemt gruppe, som har været nærkontakter, siger Anders Thorbøl Andersen.

Som en ny ting er der krav om en negativ covid-19 test indenfor de seneste 72 timer for udendørsaktiviteter i foreningslivet.

- Det kommer til at hvile på gensidig tillid til vores medlemmer. Vi vil ikke skulle se, om de er blevet testet, men vi skal løfte opgaven i flok, siger Anders Thorbøl Andersen.

Annonce

Vi havde håbet på at få lov

Helt så godt gik det ikke for efterskolerne i det meste af landet. Efterskolerne i hele Nordjylland og Bornholm, samt dele af Vestjylland må åbne op, mens de i resten af landet skal væbne sig med tålmodighed.

Det ærgrer forstander for Brejning Efterskole, Lone Frankel Goul.

- Det er super, super ærgerligt. Vi synes, at med de retningslinjer, vi har haft, kunne vi sagtens håndtere at have eleverne tilbage. Det er nemmere at styre med bobler, så eleverne kunne være i små grupper, og personalet kan nemmere holde afstand. Samtidig er eleverne bare ikke sammen med andre venner, som man jo ellers er ude i samfundet, sige Lone Frankel Goul og fortsætter.

- Vi har ventet på det, som vi kunne forholde os til i noget tid nu i forhold til endnu bedre smitteforebygning. Her er det blandt andet med, at vi skulle blive en del af det med, at man skal testes ude på skolerne og få noget mere konkret. Det er en opgave, som vi er meget villige til at løfte.

Annonce

Økonomien er forskellig ved de to

Hos Brejning Efterskole er økonomien på nuværende tidspunkt ikke presset. Men det kan den blive, hvis de ikke kan fylde op til næste år. Der er 105 elever på dette elevhold, mens der er plads til 120 som følge af renovationer.

- Vi får stadig penge ind fra forældrebetaling, da eleverne jo stadig modtager undervisning, men der er kompensation til dem, og de får kostpengene retur. Vi har naturligvis færre udgifter lige nu, men vi er meget bekymret for næste år. Vi har været med i en undersøgelse, der viser, hvad der er afgørende for det endelige valg hos eleverne, og her er det i meget høj grad, at de kommer ud og besøger efterskolerne. Det har vi jo næsten ikke kunne gøre, siger Lone Frankel Goul.

Hos Gauerslund IF Fodbold står det anderledes til. Hos mange foreninger er man afhængige af festivaler og andre arrangementer for at få økonomien til at køre rundt, men sådan er det ikke hos dem.

- Heldigvis har vi mødt stor opbakning hos vores medlemmer, som vi er meget glade for, så vi er okay stillet på trods af nedlukningen. Vi vil gerne betale dem tilbage, ikke i form af nedsætning i kontingenter, men nærmere, at vi kan skabe glæde og arrangementer i fremtiden, som kommer medlemmer til gode, siger Anders Thorbøl Andersen.

Der er rimeligt stille på Brejning Efterskole, og sådan fortsætter det, og det ærgrer forstander, Lone Frankel Goul. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce