Annonce
Børkop

Glæde på den store skole - men vi er også presset på tiden

Englystskolen skal torsdag være klar til at modtage over 800 elever, og det skaber et pres. Skolelederen glæder sig til mere normale tider. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Ifølge den nye genåbningsplan kan cirka 200 elever plus lærerne vende tilbage til Englystskolen på torsdag. Det skaber glæde på skolen, men også et pres, for mange planer skal atter engang ændres på kort tid.

Børkop: Denne tirsdag morgen er lidt over 600 elever mødt ind på Englystskolen i Børkop, og efter planen kan 200 flere, altså over 800, møde ind på torsdag. Desuden kan lærerne nu også samles.

Den udsigt skaber glæde hos skoleleder Dorthe Terp, men også udfordringer af en stor størrelse.

- Det er super glædeligt, at eleverne og lærerne atter kan mødes i skolen, for det trænger vi alle til. Og der er ingen tvivl om, at et fysisk fremmøde vil løfte det hele. Men der er et men i det. Torsdag er meget snart, så den nye genåbningsplan presser os tidsmæssigt, siger hun.

Annonce

Der er nemlig på en skole lavet mange planer. Planer, som passer til de mange forskellige retningslinjer, skolerne kører med lige for tiden. Nogle elever skal undervises virtuelt, andre på skolen. Det kræver meget planlægning, og nu skal lærerne så til at ændre de planer. Igen.

- Det kræver omstilling, og det kan vi godt, men der er da heller ingen tvivl om, at lærerne er ved at være slidte af de mange omstillinger, de har skulle gennemgå det seneste år. Lærerne er meget fleksible, men de mange omstillinger presser personalet, siger Dorthe Terp, der hellere havde set, at skolen først genåbnede på mandag.


Vi glæder os vildt meget til at have alle eleverne tilbage, men jeg må også være realistisk og sige, at vi har brug for mere tid til at kunne nå det.

Dorthe Terp, skoleleder


- Vi glæder os vildt meget til at have alle eleverne tilbage, men jeg må også være realistisk og sige, at vi har brug for mere tid til at kunne nå det. Vi vil ikke være helt klar til torsdag, men vi gør bestemt alt, hvad vi kan for at vende tilbage til mere normale tider, siger hun.

Hvad med test?

Dorthe Terp er skoleleder for kommunens klart største skole, og det giver bestemt nogle store udfordringer at vende det skolemæssige tankskib på få dage. Et af de steder, det kommer til at knibe, er på testdelen.

- Vi skal teste eleverne to dage i ugen, og det gør vi mandag og onsdag. Men hvad med dem, der skal møde ind på torsdag? Dem kan vi jo ikke lige få testet i denne uge, så jeg må opfordre forældrene til at hjælpe til med at få børnene testet, hvis de ønsker det, siger hun.

En andet sted, der kan give udfordringer, som er svære at løse på kort tid, er retningslinjerne som afstandskrav og holdsammensætning.

- Vi kender ikke kravene endnu, men vi forventer dog ikke, at de ændres ret meget i forhold til nu. Men det giver da udfordringer, når der skal findes plads til 200 elever. Og eksempelvis de blandede hold, hvor der arbejdes på tværs, såsom billedkunst, ja de kan ikke jo ikke fra torsdag blandes. Det kan de, når noget af undervisningen foregår virtuelt. Så vi skal have fundet en løsning på det, og det får vi også, men det er ikke sikkert, vi lige er klar torsdag. Det må vi være ærlige om, siger hun.

Faktum er, at på torsdag åbner skolerne op på fuld styrke, men dog med restriktioner. Og trods den tidsmæssige udfordring glæder skolelederen sig.

- En skole er nu engang bedst, når eleverne og lærerne kan mødes og se hinanden i øjnene, siger Dorthe Terp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce