Annonce
Jelling

- Glæder os bare sindssygt meget: Byens Café står klar til at åbne

Byens Cafe åbner igen 21.april. Det bliver for indendørsgæster, som er blevet fremrykket i den nyeste genåbningsplan. Arkivfoto: Anders Kynde
Byens Cafe i Jelling står klar med åbne arme til at mærke kunderne igen.

Jelling: Efter der blev indkaldt til møde af regeringen om yderligere genåbning, gik det hurtigt med at fremrykket genåbningsplanen. Det betyder, at de mange restaurantsultne gæster igen kan komme ind i stedet for at skulle bestille take-away.

Ved Byens Cafe i Jelling er de helt klar til at åbne. De holdt møde torsdag aften om, hvad deres plan for genåbningen skulle være, men den rykker de frem til at åbne 21.april. Det betyder, at de igen kan byde velkommen til indendørs gæster samtidig med udendørs gæster.


Annonce

Vi skal nok lige have læst mere op på betingelserne og få målt op igen, så vi er helt sikre på, hvad vi må og skal holde os til

Lene Köhler


- Vi glæder os jo bare sindssygt meget. Det er på en måde at få sit liv igen for alle parter og tilbage til en mere normal hverdag. Vi kommer til at mærke kunderne igen og kan komme til at betjene dem. Det bliver bare dejligt, siger Lene Köhler, formand for Byens Cafe.

Lene Köhler fortæller, at de til nogen grad vender tilbage til det, som man allerede kender Byens Cafe for.

Hun har ikke helt styr på de nye afstandskrav for, hvor mange der må være inde hos dem. I nat blev det besluttet at lempe afstandskravet, så der for siddende gæster skal være to kvadratmeter og fire kvadratmeter for siddende gæster.

- Jeg mener, at vi må være 47, men vi har jo mulighed for at åbne op ud mod torvet, så vi kan være flere. Men vi skal nok lige have læst mere op på betingelserne og få målt op igen, så vi er helt sikre på, hvad vi må og skal holde os til, sige Lene Köhler.

Åbningstider bliver rykket frem mod sommeren

Det blev også besluttet i den nye genåbningsplan, at restauranter, cafeer og barer må have åbent til kl.23 med sidste udskænkning kl.22.

Men hos Byens Cafe holder de sig til at lukke kl.21 alle dage.

- Det bliver kl.17-21 i hverdagene og 12-21 i weekenden. Kun fredag åbner vi kl.16, så vi kan holde traditionen happy hour, så man kan komme og få en fyraftensøl hos os, siger Lene Köhler og fortsætter:

- Vi har ikke erfaringer med, at folk bliver til længere end kl.21. Samtidig er vi jo anpartshavere, der også serverer hos os, som skal passe et arbejde dagen efter. Og vi holder ikke åbent tidligt i hverdagene, da det ikke kan løbe rundt i forhold til en kokkeløn.

Køkkenet lukker dog kl.20.

Jacob Decco blev ansat på Byens Cafe i 2019, og han glæder sig meget til at komme til at lave mad til gæsterne på restauranten igen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Take-away er ikke det samme

Netop kokken hos Byens Cafe, Jacob Decco, er også meget glad for, at de endelig kan åbne igen.

- Vi har haft take-away hele vejen igennem, og det er gået fint. Men i betragtning af omstændighederne, så er det ikke derfor, man er gået ind i branchen, siger Jacob Decco og fortsætter:

- Vi tænker mest på at gøre folk glade og give dem en god oplevelse. Her er flotte anretninger på en tallerken næsten det, man gør mest for. Her daler kvaliteten i take-away bare. Vi har jo lavet lidt om i, hvad vi laver til take-away, så det giver mening at lave, men det er ikke det samme. Jeg skal kunne stå 100 procent inde for det, vi laver, så det bliver fantastisk at åbne igen og give oplevelsen.

For Jacob Decco bliver det også en investering i lokalsamfundet at åbne igen.

- Det handler ikke altid om penge, men det bare rart at komme i gang igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce