Annonce
Vejle

Glad Birgitte Vind: Hele Christiansborg sitrede

Fredag var Birgitte Vind blandt andet med til at vælge ny formand for Folketinget, partifællen Henrik Dam Kristensen. Nu står det klart, at hendes partiformand, Mette Frederiksen, bliver ny statsminister, og snart får det nybagte folketingsmedlem at vide, hvilke områder hun personligt skal beskæftige sig med. Foto: Yilmaz Polat
Vejles nyvalgte socialdemokratiske folketingsmedlem er sikker på, at den ny regering bliver god for Danmark.

Vejle: Det var med hendes egne ord "et sitrende Christiansborg", socialdemokraten Birgitte Vind var en del af tirsdag. Og forløsningen kom ved midnatstid, da hendes partiformand Mette Frederiksen kunne annoncere, at hun bliver ny statsminister.

- Jeg var ikke på selve Borgen på det tidspunkt. Men jeg sad og fulgte det direkte på tv sammen med nogle partifæller. Det var rigtig spændende, lød det fra det nyvalgte folketingsmedlem her til morgen.

Nu venter hun og alle andre socialdemokrater på de næste kabaler - nemlig fordelingen af ministerposter og ordførerskaber i den nye folketingsgruppe. Ledelsen har indkaldt til gruppemøde sammen med partiets hovedbestyrelse onsdag klokken 12.30.

Annonce
Jeg tror, vi om nogle år vil kunne mærke på børnene, at vi har besluttet at ansætte mere personale i daginstitutionerne.

Birgitte Vind (S), folketingsmedlem

Grøn førertrøje

- Nu må vi se, hvordan posterne bliver fordelt. Jeg er glad for, at det hele nu falder på plads før sommerferien. Det er godt for Danmark, vurderer Birgitte Vind.

Selve regeringsdannelsen og grundlaget har hun naturligvis også kun ros til overs for:

- Først og fremmest den ambitiøse grønne plan om at reducere CO2-udledningen med 70 procent. Det har vi brug for i kampen mod klimaforandringerne. Samtidig vil det være med til at bringe Danmark tilbage i den grønne førertrøje i udviklingen af klimaløsninger, siger Birgitte Vind.

Mere personale

For en uge siden sagde hun farvel til byrådspolitik. Men alligevel er det naturligt at spørge til de minimumsnomeringer, der nu er på vej i daginstitutionerne:

- Det bliver et langt træk. Vi skal jo først have uddannet de ekstra pædagoger. Det betyder selvfølgelig også noget for de kommunale budgetter., men mere personale har været en af mine mærkesager i årevis. Det er godt for børnene og betyder noget, når de skal videre i skolen, siger den nu forhenværende leder i indskolingen på Petersmindeskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce