Annonce
Gear

Glimt af ny Skoda Octavia

Formerne er velkendte, men den nye Skoda Octavia får et mere coupéagtigt anstrøg. Illustration: Skoda
De første offentlige skitser af den nye Skoda Octavia viser en bil, som er tro mod design-dna’et, men som samtidig er mere afrundet.
Annonce

De overordnede linjer er velkendte, men der er helt i tidens ånd lagt op til en mere coupéagtig afrunding af C-stolpen. Sådan tegner billedet sig i de første officielle skitser af den nye Skoda Octavia.

Det tjekkiske VW-datterselskab timer offentliggørelsen med søstermodellerne VW Golf, Audi A3 og Seat Leon, hvor Golfen som den helt klare storebror i hierarkiet får lov først. Skoda ventes at løfte hele sløret for Octavia i november.

Der florerer dog allerede tilsyneladende lækkede billeder på internettet, ligesom der er flere detaljer om modellen. De viser en Octavia, der er langt mere jordnær og ikke så svulstig som på tegningerne og med smallere fælge.

Octavia skulle holde målene og vil stadig være en meget rummelig bil i sin klasse. Illustration: Skoda
Annonce

Blandt de største

Ifølge tyske Autobild vokser Octavia et par centimeter i forhold til den nuværende model, mens bagagerummet på henholdsvis 590 liter og 620 liter i hatchback og stationcar stadig placerer modellen blandt de største i klassen.

Motorprogrammet omfatter en stribe nye 48-volts milde hybrider, som dels overlapper VW Golf, mens der selvfølgelig også kommer en plug-in-hybrid og en heftig RS-version.

Skoda løfter angiveligt overliggeren for finish-niveauet i kabinen for ikke at stå tilbage for VW Passat, som er en intern konkurrent i firmaklassen. Her bliver der selvfølgelig også mulighed for digital instrumentering, hvor en central storskærm på 12,3 tommer topper mulighederne på udstyrslisten.

Det høje niveau, vi har set i for eksempel den nye Skoda Kamiq, lover godt. Octavia skulle også som noget helt nyt få mulighed for full matrix LED-forlygter.

Mulighederne for andet sikkerhedsudstyr er ikke nævnt, men Skoda plejer af være godt med på den front.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce