Annonce
Erhverv

Glutenfrit bageri kan få lov til at udvide

Laila Finding og Kaj Kjærgaard startede Nordic Gluten Free Bakery i nærheden af Klovborg i 2017. Nu er der behov for en udvidelse. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Bageriet Nordic Gluten Free Bakery har fået en kommunal landzonetilladelse, der gør det muligt at udvide.
Annonce

Klovborg: Med en landzonetilladelse fra Ikast-Brande Kommune er der nu mulighed for, at bageriet Nordic Gluten Free Bakery på Sandvadvej lidt syd for Klovborg kan gå i gang med en større udvidelse. Bageriet, der har fået succes med at producere glutenfrit brød, vil derfor gerne opføre en ny hal på 1260 kvadratmeter.

I første omgang havde kommunens embedsmænd indstillet, at bageriet ikke skulle have haft en landzonetilladelse til at udvide. I forvaltningens indstilling stod der, at en tilladelse ville stride mod landzonebestemmelsernes formål om at hindre "spredt og uplanlagt bebyggelse". Virksomheden skulle i stedet henvises til et egentligt erhvervsområde, mente forvaltningen.

Men politikerne i teknik- og miljøudvalget var af en helt anden holdning:

- Vi giver en landzonetilladelse, da vi ikke mener, at byggeriet vil påvirke omgivelserne væsentligt. Men vi siger også, at hvis der sker yderligere vækst, bør virksomheden overveje at slå sig ned i et egentligt erhvervsområde i Nørre Snede for eksempel, siger formanden for teknik- og miljøudvalget Henrik Engedahl (V).

- Men det giver god mening, at virksomheden udvider. Det er jo en iværksætter-virksomhed, der har fået meget større succes, end man kunne forudse. De fremstiller åbenbart nogle eftertragtede produkter, siger Henrik Engedahl, der selv har besøgt virksomheden.

Nordic Gluten Free Bakery, der har omkring 15 ansatte, har i sin ansøgning til kommunen oplyst, at udvidelsen er nødvendig, fordi virksomheden oplever en markant efterspørgsel på glutenfri produkter, både i Danmark og udlandet. Samtidigt er det i øjeblikket nødvendigt for bageriet at leje sig til frysekapacitet eksternt, hvilket både er dyrt og kræver mere transport.

Som nævnt vil virksomheden gerne opføre en hal på 1260 kvadratmeter på Sandvadvej 30, hvorfra bageriet har haft til huse siden 2017. Den maksimale bygningshøjde forventes at blive cirka 11 meter med en sidehøjde på henholdsvis seks og syv meter. Ud over den nye hal skal der også ske en udvidelse af parkeringsfaciliteterne.

Nordic Gluten Free Bakery blev etableret i 2017 af bagerparret Laila Finding og Kaj Kjærgaard. Bageriet er indrettet i en tidligere virksomhed, der producerede fuldautomatiske anlæg til fødevareindustrien i hele Europa.

Annonce

Gerne i gang hurtigt

Bageriets direktør Laila Finding er meget glad for, at udvalget sagde god for landzonetilladelsen.

- Vi mangler virkelig de ekstra kvadratmeter i produktionen og vi vil gerne i gang med at bygge så hurtigt som muligt. Nu håber vi bare, at der er opbakning hele vejen rundt i høringsprocessen, siger hun.

Nordic Gluten Free Bakery har stadig travlt og gang i ovnene, selv om corona-krisen også her trækker i håndbremsen:

- Vi kan mærke, at hoteller og restauranter er lukket ned, men der er stadig god afsætning i supermarkederne og bagerierne, som vi leverer til. Mennesker bliver heldigvis ved med at spise, lyder det fra Laila Finding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Vejle rutsjer lidt ned, men har bidt sig fast i Top 20 over erhvervsvenlige kommuner

Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce