Annonce
Egtved

GMV producerer løftegrej, der skåner medarbejdere for tunge løft

Den selvkørende løftemaskine Winlet kan med sine sugekopper løfte blandt andet store vinduespartier, i stedet for at flere mand skal hjælpes ad med at løfte dem manuelt. PR-foto: GMV
GMV er en af de store spillere indenfor en niche af virksomheder, der producerer og forhandler maskiner til at afhjælpe manuelle tunge løft indenfor især byggebranchen og industrien.

Bredsten: En hel ost vejer måske 12-15 kilo. Det kan man sagtens løfte og vende. Men skal man gøre det flere hundrede gange på en dag, får man hurtigt løftet flere ton, og det er noget, der i længden slider på kroppen.

Det er en af de situationer, hvor virksomheden GMV A/S I Bredsten kan hjælpe. Virksomheden har nemlig i over 30 år beskæftiget sig med udvikling og produktion af løftegrej, løfteudstyr og håndteringsudstyr til afhjælpning af manuelle løft i byggeriet og industrien.

- Vi har for nylig lavet en løsning til Thise Mejeri, hvor vi specialdesignede en griber til en af vores standardløsninger, så den kan gribe og vende ostene og dermed skåne medarbejderne, forklarer Erik Pedersen, der driver virksomheden sammen med Jesper Piihl Faurskov.

Annonce

Makkerparret oplever en stigende interesse for netop den type løsninger, som GMV kan tilbyde

- Generelt vokser markedet for aflastning af manuelle tunge løft. Der har de senere år været stort fokus hos både myndigheder og virksomheder på at passe på medarbejderne ved at skåne dem for mange daglige løft, fortæller han.

Det ses blandt andet i virksomhedens vækst. Fra 2008, hvor de overtog virksomheden, til nu, er antallet af medarbejdere steget fra seks til 30, og omsætningen har været stigende lige siden.

Samme koncept

Virksomheden, som dengang hed Gadbjerg Maskinværksted, blev til i 1988. Foruden almindelig maskinværkstedsopgaver, udviklede den tidligere ejer  en maskine til at aflaste tunge løft. Senere tilføjede han sugekopper, så den blandt andet kunne holde vinduer - en model, han kaldte en Winlet.

GMV har lige nu to afdelinger, en i Bredsten og en i Lemvig, men fra årsskiftet bliver det hele samlet i bygningerne på Industrivej i Bredsten. PR-foto: GMV

Det var også primært Winlet'en, makkerparret købte, da de købte virksomheden i 2008. I dag er den selvkørende og findes i flere forskellige størrelser og bliver blandt andet solgt til store byggevirksomheder.

- Idéen bag er stadig den samme, og den har stadig samme navn, men den er gennem årene blevet videreudviklet og forfinet meget. I dag ligner den ikke længere den oprindelige model, men princippet bag er stadig det samme, forklarer Erik Pedersen.

Winlet'en er eksempelvis god i forbindelse med højhusbyggeri, som man i dag ofte bygger med store glaspartier.


Der har de senere år været stort fokus hos både myndigheder og virksomheder på at passe på medarbejderne ved at skåne dem for mange daglige løft.

Erik Pedersen


- Med med Winlet'en kan man indefra løfte glasset ud, så det kan fæstnes i modsætning til med en byggekran, hvor man løfter glasset op udefra. Med Winlet'en kan man sætte vinduer i hele året rundt i stort set alt slags vejr, hvorimod man ikke kan bruge en byggekran i vind eller regnvejr, fortæller han.

Annonce

En vigtig spiller på markedet

GMV producerer selv Winlet'en i bygningerne på Industrivej i Bredsten foruden en række andre egenudviklede produkter, som alle har til formål at afhjælpe manuelle løft. Disse produkter bliver primært eksporteret til udlandet, hvor især lande som USA og England er vigtige eksportområder.

- Indenfor den niche, hvor vi arbejder, er vi en af vigtigste spillere på markedet. Vi har helt klart formået at positionere os godt på markedet, og vores produkter er kendt for at være blandt de absolut bedste. Vi er ikke de billigste på markedet, men vi ved, at vores maskiner er gennemtænkte og funktionelle - og det har vores kunder og forhandlere opdaget, forklarer Erik Pedersen.

Jesper Piihl Faurskov (tv.) og Erik Pedersen overtog virksomheden i 2008 og har siden satset solidt på at udvikle GMV til en vigtig eksportvirksomhed indenfor branchen. PR-foto: GMV

Eksportdelen af de egenproducerede maskiner udgør i dag det største forretningsområde for GMV. Men virksomheden er samtidig forhandler af en række forskellige typer løftegrej og maskiner, som blandt andet bliver brugt indenfor fødevareindustrien.

- Nogle af vores store kunder indenfor det segment er Coop, Arla og Dagrofa, hvor der er mange tunge løft i både distribution og produktion. Der bliver eksempelvis flyttet rigtig mange mælkekasser og grøntsagskasser i løbet af en almindelig dag de steder. Til det leverer vi forskellige typer løftegrej, så medarbejderne bliver skånet for de tunge, gentagne løft, forklarer Jesper Piihl Faurskov.

Annonce

Flere eksportmarkeder

Her under coronakrisen har det vist sig ekstra gavnligt, at GMV har to ben at stå på.

- Eksportdelen gik med ét i stå, da det hele lukkede ned på grund af coronaen. Nu er vi meget spændte på, hvornår der for alvor kommer gang i eksporten igen. Her er vi helt afhængige af, at de forskellige lande, som vi primært eksporterer til, genåbner, siger Erik Pedersen og fortsætter:

- Til gengæld er der ret hurtigt kommet godt gang i Danmark igen, og vi har på vores projektsalg til industrien indhentet det, vi mistede, lige da coronakrisen indtraf.

Forhåbentlig begynder det snart at gå fremad med eksporten.

GMV har blandt andet udviklet en særlig løfter til Thise Mejeri, der kan gribe og vende de mange hele oste og dermed skåne mejeriets medarbejdere for de mange, gentagne løft. PR-foto: GMV

- Herfra kan vi forhåbentlig fortsætte ud over stepperne og udbygge med et nyt eksportmarked hvert år, som vi har gjort hidtil, lyder det fra Jesper Piihl Faurskov.

- Vi er eksempelvis lige nu dårligt repræsenteret på markedet i Mellemøsten - det vil vi gerne se på. Samtidig kan lande som Argentina og Brasilien på sigt også blive interessante eksportmarkeder, da der her er moderne storbyer med masser af højhusbyggeri, supplerer Erik Pedersen.

Hvad laver I egentlig her?

Der findes masser af små og store virksomheder rundt om i den tidligere Egtved kommune.

I en serie besøger avisen nogle af de virksomheder, man måske ikke lige kender og giver et indblik i, hvad de beskæftiger sig med og er dygtige til.

Forslag til spændende virksomheder, der er et besøg værd, modtages gerne på mail til viox@jfmedier.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce