Annonce
Kultur

Go' gospel og farvel til korleder

Bredballe Kirke hører ikke til de største. Det har udløst diskussion om nedrivning eller udbygning - og når Bredballe Gospel Choir giver julekoncert, er kirkerummet ikke stort nok til at rumme alle de interesserede på én gang. Derfor valgte koret i år at give to koncerter - den seneste lørdag, hvor det 112 år gamle kirkerum for anden gang på en uge var fyldt til sidste ekstra klapstol. Foto: Peter Leth-Larsen
Bredballe Kirke var for anden gang på få dage fyldt til bristepunktet da Bredballe Gospel Choir sang julen ind
Annonce

Bredballe: Glæden ved det glade budskab bredte sig lørdag eftermiddag som en varm bølge ud over kirkebænkene i Bredballe Kirke.

Mens vind, regn mørke gjorde ophold udenfor til en styg oplevelse, smittede de 45 medlemmer af Bredballe Gospel Choir tilhørerne med deres sangglæde. Det var i sandhed go' gospel, der blev formidlet til det fyldte kirkerum. Gospel er kirkemusik for fuld gas, og under korleder Steffen Bays formår at få det bedste ud af den blandede flok, der udgør gospelkoret fra Bredballe.

Med rytmiske udgaver af carol-klassikere som Joy To The World og Hark! The Herald Angels Sing - plus et par af Steffen Bays egne julesalmer - var det umuligt ikke at blive grebet af den glade stemning fra det smilende og velsyngende kor.

I gospel må I gerne leve med. Der er faktisk ikke andre regler end, at vi skal efterlade stedet nogenlunde, som det var, da vi kom.

Steffen Bay, leder af Bredballe Gospel Choir

Annonce

Vi skulle også synge

Det har publikum også fundet ud af. For anden gang på knap en uge lykkedes det koret at fylde kirken til sidste plads. Vi har taget gospel til os - både som udøvere og lyttere.

Passivt fik vi dog ikke lov at falde hen til de smukke toner. Steffen Bay, der sagde farvel til koret og Bredballe med lørdagens koncert, fik os op at stå og bidrage til den gode sangstemning - både gospel-klassikere som og den evigt populære Dejlig er jorden - sidstnævnte dog i en helt traditionel dansk kirkemusik-udgave.

Til gengæld blev koncerten afsluttet med en gospel-version af velsignelsen med korets medlemmer placeret langs væggene i kirke - i sandhed en surround sound-oplevelse, som Steffen Bay udtrykte det, inden bifaldet bragede løs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce