Annonce
Vejle

God brug af ferien: Fotografspirer får ny inspiration

Det handler om portrætter på fotokurset i Spinderihallerne, som en gruppe unge er med på. Her kigger Dicte Tranekjer til højre og Helena Kruse Kristensen på de foreløbige resultater. Foto: Mads Dalegaard
Seks unge har taget imod et tilbud om at komme på fotokursus i disse dage. De kan bruge miljøet ved Spinderihallerne til masser af motiver.

Vejle: Aldrig så snart fik hun fri fra Øster Starup Skole, før hun kastede sig ud i en anden slags skolegang: Fotokursus i Spinderihallerne.

- Jeg vil sige, at det er en rigtig fornuftigt måde at bruge af sin ferie på, siger Helena Kruse Kristensen. Hun er 13 år og bor i Blåkjærskov syd for Vejle.

Hun er én af seks unge, der har taget imod tilbuddet om at lære mere om at "male med lys", som fotografere egentlig betyder. Holdets alderspræsident er Dicte Tranekjer på 18 år fra Vejle, der går på Rosborg Gymnasium.

Annonce

- Jeg kan godt lide det kreative og har fotograferet på hobbyplan. Jeg vil gerne have et bedre tag på lys og rekvisitter og hvordan, man bruger det, siger Dicte.

Spinderihallerne er et fedt sted

For Helena er Spinderihallerne et fedt sted at være. Det er et meget kreativt sted, og der er sker rigtig mange spændende ting inden for teater, forfatter, kunst og litteratur. Jeg kender stedet, fordi jeg går på forfatterskolen, siger Helena. hun har også brugt en uge på at være med i et teaterkursus. forfatterskolen er hver anden uge, så hun er en af de faste gæster i det store hus.


Jeg kan godt lide det kreative og har fotograferet på hobbyplan. Jeg vil gerne have et bedre tag på lys og rekvisitter og hvordan, man bruger det.

Dicte Traneberg, kursusdeltager


Dicte har mest fotograferet naturbilleder. Hun vil gerne lære noget om at tage portrætter. Måske tage konfirmationsbilleder i omgangskredsen.

- Jeg får inspiration her til at gå hjem og prøve kræfter med det. Måske bliver jeg bidt af det, og så skal man jo gå efter det, siger hun.

De er enige om, at alle hygger sig og virker engagerede i kurset og i at hjælpe hinanden. Og at Spinderihallerne er et godt sted at fotografere.

- Her er skrigende farver, beton, lidt natur og grafitti på væggene. Man skal nok finde noget, siger Dicte Tranekjer.

Annonce

Selvportræt uden filter

Kurset hedder "Uden filter - selvportrætter". Filtrene henviser til den ikke altid helt ærlige selviscenesættelse, man kender fra de sociale medier. Kurset har blandt andet budt på en tur til Vejle Kunstmuseum for at se noget om, hvordan portrætter har udviklet sig gennem tiderne. Desuden har fotograf Anna Rønberg Holgersen været på besøg for at give fif om faget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live fra pressemøde: Alle test af Eriksen ser fine ud - har holdt videomøde med landsholdskollegerne

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce