Annonce
Ikast-Brande

God idé med anlæg - men naboerne burde være hørt, mener lokal politiker

Byrådsmedlem Kirsten Hoffmann (S) står ved beslutningen, men hun er bekymret for, om processen har været den rigtige. Arkivfoto

Gludsted: En ansøgning om at etablere et affaldsbehandlingsanlæg ved Gludsted blev godkendt i teknik- og miljøudvalget 11. juni.

Byrådsmedlem Kirsten Hoffmann (S) er medlem af udvalget.

Hun bor selv i Gludsted, og hun har de seneste dage oplevet, at folk har spurgt hende til sagen.

- Vi behandlede spørgsmålet som et såkaldt efterretningspunkt, men vi gennemgik den faktisk allesammen, fordi vi i teknik- og miljøudvalget er meget optaget af genbrug og cirkulær økonomi. Så set i lyset af det, så synes jeg faktisk, at det er et godt forslag, hvis de tomme bygninger kan komme i spil til sådan et nyt affaldshåndteringsanlæg. Der var på det tidspunkt ikke noget, der som sådan gjorde mig bekymret, for der har tidligere været givet tilladelse til knusningsanlæg på stedet, fortæller Kirsten Hoffmann.

Hun står stadig fast på, at anlægget er en god idé, men hun er bekymret for, om beslutningen blev taget på det rigtige grundlag og om naboerne skulle have været hørt.

- Nu har jeg fået tilsendt miljørapporten, der ligger bag beslutningen, og den har jeg faktisk ikke set før nu. Der stod ikke noget i sagsfremstillingen om 150.000 tons. Så jeg skal da have undersøgt det her nøjere, når jeg vender tilbage efter ferien. Når folk hiver fat i mig, bliver jeg selvfølgelig bekymret for, om det her er belyst godt nok. Hvis jeg havde vidst, at det handlede om 150.000 tons, så kan det godt være, jeg havde tænkt, at den her sag må vi få i høring, siger Kirsten Hoffmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce