Annonce
Vejle

Gode gaver giver Indre Missions unge deres eget hus i Vejle

Missionshuset på Olgas Vej bliver bygget endnu større. Den kommende 280 kvadratmeter store tilbygning er primært tiltænkt børnene og de unge. Foto: Yilmaz Polat
Et byggeprojekt på Olgas Vej skal munde ud i et børne- og ungehus til foråret. Det er Indre Missions børn og unge, der er de heldige modtagere.

Vejle: Det er kun et par uger siden, at spaden blev sat i jorden til et nyt byggeri ved siden af Vejle Missionshus på Olgas Vej.

Og det er en halvgammel drøm, der går i opfyldelse med dette byggeprojekt, for siden det nuværende missionshus blev bygget i 2003, har der været ønske om at bygge endnu mere.

- Dengang drømte vi også om et børne- og ungehus, men økonomien sagde stop, fortæller Knud Dideriksen, formand for Indre Mission i Vejle.

Det nuværende missionshus blev i 2003 bygget for otte millioner kroner. Huset består af et stort, åbent mødelokale, som bliver brugt flittigt både i hverdagene og om søndagen - ikke mindst af Frimenigheden Broen.

Huset har også køkken, kontorer og mulighed for inddele det store lokale i mindre møderum.

Her mødes de unge også, men ønsket om at få deres helt egne, hyggeligt indrettede lokaler har ikke sluppet taget i dem siden 2003.

Det nye børne- og ungehus hos Indre Mission

  • Huset, som primært er tiltænkt børn og unge, bliver på 280 kvadratmeter fordelt på to etager.
  • Ved siden af skal der etableres 40 parkeringspladser.
  • Opgaven har været i licitation. Der kom tre tilbud, og vinderen af totalentreprisen blev Stenhøjgaard.
  • Byggeriet forventes færdigt i det tidlige forår 2020.

Stor opbakning

For tre år siden blev nabohuset på Olgas Vej 20 købt for 1,3 millioner kroner, og siden er Indre Mission Vejle efterhånden blevet gældfri i forhold til de penge, der blev investeret i missionshusbyggeriet.

Gældfriheden har givet luft til det nye byggeprojekt, mens nabogrunden åbner op for, at der kan etableres en ny parkeringsplads. Og der, hvor parkeringspladsen hidtil har ligget, skal der altså nu bygges et børne- og ungehus.

Der er tale om 280 kvadratmeter fordelt på to etager.

- Det bliver et multihus, som må bruges af alle, men det er primært tiltænkt børnene og de unge, fortæller Knud Dideriksen og tilføjer, at beslutningen om at bygge børne- og ungehuset blev endelig vedtaget ved en generalforsamling i januar.

Over 80 procent af deltagerne på generalforsamlingen stemte for byggeriet.

Siden da har flere personer med tilknytning til Indre Mission i Vejle foruden Indre Mission i Danmarks byggefond givet tilsagn om at støtte byggeriet med sammenlagt tre millioner kroner.

- Resten af beløbet låner vi os til, men der er også nogen, som vi endnu ikke har hørt fra endnu, lyder det håbefuldt for formanden.

Han glæder sig også over, at nogle af Indre Missions bidragydere også har tilbudt deres arbejdskraft i forbindelse med byggeriet.

Brug for pladsen

Når byggeriet forhåbentligt er færdigt i det tidlige forår, er det huset på Olgas Vej 20, der står for skud.

I øjeblikket mødes de unge i Indre Mission her i ny og næ og har hyggeaftener. To gange om året bruger de også huset, når de har kollektiv-uge, hvor de sover og spiser sammen. Desuden har Broens lønnede præst, Peter Thise, kontor i huset, som går under navnet Damask(h)us.

Men huset skal væltes, og i stedet vil der blive etableret 40 parkeringspladser på grunden, hvilket er en fordobling af det hidtidige antal. De ekstra parkeringspladser er i høj grad kærkomne, for ved søndagens gudstjenester kommer der op mod 300 kirkegængere, som ofte må parkere i stor afstand fra missionshuset, fordi der er trængsel på Olgas Vej.

I det hele taget er byggeprojektet et udtryk for, at Indre Mission Vejle sammen med Frimenigheden Broen er i vækst med ugentlige aktiviteter for børn helt ned til tre år, for teenagere, de unge voksne, børnefamilierne, de midaldrende og ikke mindst seniorerne.

Formanden for IM i Vejle, Knud Dideriksen, anser det som en investering i fremtiden at bygge et hus til de unge. Byggeriet kommer til at koste op mod seks millioner kroner. Indtil videre er halvdelen samlet ind blandt medlemmerne i Vejle og fra landsforeningen. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce