Annoncørbetalt indhold

Gode råd ved køb af en nye brugte bil

Annonce

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du går og overvejer at købe dig en nyere brugt bil, så finder du nogle gode råd og overvejelser at tage her på siden, inden du vælger at investere i en nyere brugt bil. Du finder både informationer omkring bilkøb, i forhold til hvis du ønsker at købe en brugt bil hos en forhandler modsat at købe en brugt bil fra en privat sælger. Der findes nemlig mange vigtige punkter, der skal tjekkes af, når man er bilkøber. Dette indebærer eksempelvis at se legitimation på sælger, tjekke bilen for restgæld eller sikre at bilen har overholdt syn, hvilket kan ses i bilens synsrapport. Frygt ej, denne side hjælper dig på vej og giver dig nogle punkter at holde øje med inden du foretager dig et køb af en ny brugt bil. Generelt kræver det grundig forberedelse, hvis man ønsker at købe en brugt bil, så kedelige overraskelser undgås senere hen.

Køb af brugt bil hos forhandler

Hvis man vælger at købe bil hos en bilforhandler, medfører det rettigheder, som man ikke har, når man handler bil hos en privat sælger. Dette medfører dog også, at bilen ofte koster mere end en tilsvarende bil ville koste hvis man købte den privat. Som førnævnt, skal bilen tjekkes grundigt, inden man sætter dig for at købe bilen. Ydermere skal bilen altid prøvekøres, slutsedlen skal tjekkes og brugtbilfælder skal undgås. Man kan selv gøre en del for at undgå at gå i brugtbilfælderne:

● Tjek at bilforhandleren ikke står på en liste over firmaer, der ikke efterlever deres afgørelser, eksempelvis på Ankenævn for Bilers udhængsskab. ● Undersøg restgæld i bilen ● Test bilen før køb - det er ikke nok at bilen blot er godkendt ved syn, da det ikke afgør om den er fejlfri eller i god stand. ● Gennemgå bilens indvendige inventar ● Tjek registreringsattest og bilens årgang - sørg for at få det noteret på slutsedlen ● Find det bedste billån på markedet ● Få slutsedlen tjekket igennem

Garanti på brugte biler købt hos bilforhandler

Når man som forbruger køber bil hos en bilforhandler, så er du sikret reklamationsret på to år, uanset om dette er nedskrevet eller ej. Man er nemlig altid sikret en reklamationsret i henhold til Købeloven. Hvis man ønsker endnu bedre beskyttelse end den Købeloven garanterer, så skal man sørge for at aftale med bilforhandleren, at han giver en garanti. Garantien er ikke noget man har krav på som forbruger. Det aftales blot med sælger og anføres i slutsedlen. Denne garanti vil så dække, hvis der opstår fejl efter købet og inden for den aftale garantiperiode - dette ville Købeloven ikke dække.

Køb af brugt bil hos privat sælger

Hvis man vælger at købe brugt bil af en privatperson frem for hos en bilforhandler, vil der være penge at spare. Besparelserne er dog ofte på bekostning af muligheden for at reklamere over købet, hvis der skulle opstå behov for dette. Som ved et forbrugerkøb af bil, findes der ligeledes en række fælder, man skal forsøge at undgå ved at købe brugt bil hos en privatperson. I den forbindelse er der en række råd, man kan have for øje når man som bilkøber står og overvejer at foretage sig et køb af en brugt bil, der sælges af en privatperson:

● Se legitimation på sælger, så man er sikker på at han er ejer af bilen ● Tjekke for restgæld - hvis man køber en bil med restgæld, så overtager den nye køber den resterende gæld, der måtte være i bilen ● Tjekke bilens servicebog ● Sikre at bilen har overholdt syn - dette gøres i ved at gennemgå synsrapporter ● Kontroller bilens kilometerstand ● Sikre at der udarbejdes en slutseddel, der beviser ejerskabet af bilen ● Aldrig sende eller give penge på forhånd. Overdrag først betaling, når bilen er modtaget. ● Omregistrering af bilen på SKATs hjemmeside sammen med sælger

Garanti på brugt bil købt hos privatperson

Som tidligere nævnt, er der nemlig nogle rettigheder, du får ved køb hos bilforhandler, som ikke eksisterer ved køb fra en privatperson. Dette betyder også at hvis to privatpersoner handler bil, så er de kun underlagt købelovens reklamationsbestemmelser, hvis andet ikke er aftalt. De er altså ikke omfattet af købelovens regler om forbrugerkøb. Normalvis aftales der ingen reklamationsret ved køb fra privat forhandler, og at bilen er købt som prøvet og beset.

Tjek synsrapport

Det er særdeles vigtigt at foretage et tjek af bilens synsrapport, hvis du skal købe brugt bil. Som bilkøber kan man desværre ikke altid regne med, at sælger fortæller køber de rigtige oplysninger fra den seneste synsrapport omkring bilens tilstand. Ved selv at tjekke synsrapporten, kan man blive klogere på, hvilke skader bilen har haft, hvor mange kilometer den har kørt og hvilke synsbemærkninger, der er noteret. Dette giver køber et indblik i hvilke problemer der kunne ske at opstå fremadrettet. Man kan tjekke bilens synsrapport på Tjekbil.dk.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.