Annonce
Vejle

Godsbanebygningens fremtid: Har byrådet sagt ja til noget, ingen reelt ved, hvad er?

Godsbanebygningen. Foto: Mette Mørk
Annonce

Læserbrev: På byrådsmødet 27. maj blev ændringsforslaget fra Venstre vedtaget - "at der i 2021 afsættes 25 mio. kr. til at nedtage godsbanebygningen og efterfølgende efter en gennemført borgerproces at genopføre godsbanebygningen helt eller delvist på et passende sted".

Dorte Søndermølle. Pressefoto

Der er nu sat 25 mio. kr. af til at pille godsbanebygningen ned. Men hvad skal der så ske? Det har jeg ikke kunnet finde svar på! Hvor har man i øvrigt de 25 mio. kr. fra?

Skal bygningen genopføres på området, flyttes og i givet fald hvorhen? Er det bygningen i sin fulde form eller kun det røde hovedhus?

Borgerproces - hvad går det ud på?

Dem, der har stemt for, har efter min mening købt katten i sækken. Har byrådet sagt ja til noget, ingen reelt ved, hvad er?

En ekspert fra Den Gamle By i Aarhus har udtalt, at det med stor sandsynlighed vil koste mindst 25 mio. kr. at tage bygningen ned.

Jeg spørger: Hvor skal pengene til genopførsel så komme fra? Taler vi her i virkeligheden om en nedtagning, flytning og genopførsel for et helt andet og meget større beløb? Hvad skal der så spares på?

Jeg ser ingen grund til at bruge 25 mio. kr. på at nedtage godsbanebygningen med fare for, at der ikke er råd til genopførsel. Hvorfor ikke blot restaurere bygningen? Hvad vil det koste?

Det er absurd at flytte godsbanebygningen delvist. Det er at amputere historien kun at flytte hovedhuset og ikke bygningen i sin fulde størrelse, og hele ideen er alt for omkostningsfuld.

Lad os bevare historien og bruge den ind i den moderne udvikling af vores by.

Jeg er absolut for bevarelsen af godsbanebygningen, men løsningen skal stå mål med, hvad vi får og ellers kunne have fået for pengene.

Det er ikke for enhver pris, da prisen kan blive så høj, at det er uansvarligt.

Taler vi om 25 mio. eller et langt højere beløb? Hvad koster de forskellige løsninger? Hvor tages pengene fra?

Det vil jeg gerne have svar på!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce