Annonce
Vejle

Godsgigant kan ikke genkende påstande fra Banedanmark

- Det burde ikke være nødvendigt at inddrage folketingsmedlemmer eller transportministeren for at løse det her, siger Jan Wildau, kommunikationsdirektør i DB Cargo. Foto: Scanpix/Keld Navntoft
Vejle - Godsgiganten DB Cargo undrer sig såre over Banedanmarks måde at kommunikere med Vejle Kommune på i sagen om frasalget af godsbanearealer til Posthus-projektet.

I en mail fra 1. august tolker en specialkonsulent fra Banedanmark således på, hvilke motiver DB Cargo har i sagen.

Mailudvekslingen kommer to dage efter, at DB Cargo i Vejle Amts Folkeblad har udtrykt bekymring for frasalget af godsbaneareal til Posthus-projektet.

"Det her er i min optik et udtryk for, at DB Cargo som kommerciel virksomhed ønsker at slå mønt på den aktuelle situation. DB Cargo har i hele forløbet været vidende om udviklingsplanerne og har ad flere omgange accepteret de ændrede forudsætninger for godsafviklingen, der vil følge af projektet. Vi indkalder dem til et "dialogmøde" snarest, hvor vi vil bede dem forholde sig til deres nylige udtalelser samt tidligere afgivne tilsagn", skriver specialkonsulenten, der er ansat i den afdeling, der står for Banedanmarks salg af arealer.

Usædvanlig tone

Avisen er via en lokal borgers aktindsigt kommet i besiddelse af kommunikationen mellem Banedanmark og Vejle Kommune, og DB Cargos kommunikationsdirektør Jan Wildau undrer sig over mailudvekslingen.

- Jeg synes, det er en usædvanlig tone fra en statsansat embedsmand, som man må gå ud fra holder en nøgtern og saglig tone i stedet for at fabulere om en tredje parts mulige motiver, siger Jan Wildau.

I mailen skriver specialkonsulenten direkte, at DB Cargo ad flere omgange har accepteret de ændrede forudsætninger for godsafviklingen.

Men det afviser Jan Wildau:

- Det kan jeg slet ikke genkende.

Avisen søgte mandag 12. september aktindsigt i Banedanmarks kommunikation med DB Cargo fra 1. januar 2013 og frem, men det har ikke været muligt for Banedanmark at imødekomme aktindsigten inden for syv arbejdsdage.

"Dette skyldes sagens kompleksitet og omfang, dels fordi fremsøgningen af sagens dokumenter er tidskrævende, og dels fordi Banedanmark vurderer , at det kan blive nødvendigt at foretage partshøring af de involverede parter, inden de ønskede dokumenter udleveres," skriver Banedanmark til avisen.
Kommunikationsdirektør Jan Wildau undrer sig igen.

- Det har stort set ikke været nogen kommunikation, så det burde være en let sag for Banedanmark at udlevere den, siger han.
Annonce

Klar til at sælge

Af mailen fra 1. august fra Banedanmark til Vejle Kommune fremgår det, at Banedanmark allerede har givet et principielt tilsagn om at sælge godsbanearealerne.

"Udtalelserne (fra DB Cargo, red.) giver ikke anledning til, at Banedanmark ændrer vores principielle tilsagn om frasalg med forbehold for Finansudvalgets endelige godkendelse."

Også den formulering vækker undren hos Jan Wildau.

- Vi går ud fra, at Banedanmark følger de juridiske spilleregler, der betyder, at Banedanmark ikke kan sælge arealer uden at tilbyde brugerne af arealerne tilsvarende erstatningsarealer, siger DB Cargos kommunikationsdirektør.

Han oplyser, at DB Cargo generelt har et godt samarbejde med Banedanmark, og at det er blevet endnu bedre siden, Banedanmark i foråret fik ny adm. direktør.

- Jeg har stor tillid til, at Banedanmark arbejder professionelt, og at vi kan løse det her sammen. Jeg forstår godt, at andre parter har interesse i godsbanearealerne, men jeg mener, det bør være muligt at tilgode se alles behov. Det burde ikke være nødvendigt at inddrage folketingsmedlemmer eller transportministeren for at løse det her, siger Jan Wildau.
Annonce

Mundkurv til kommunen

Hvad Vejle Kommune mener om hele miseren, får avisen næppe noget svar på.

I hvert fald ikke, hvis det står til Banedanmark.

Mailen fra 1. august slutter nemlig med følgende sætning:

"Vi vil sætte pris på, hvis kommunen ikke udtaler sig om DB Cargos udsagn, men i stedet henviser til, at det er et internt anliggende Banedanmark og DB Cargo imellem."
Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Alarm 112

Frygter, han er forulykket: Politiet efterlyser 64-årig mand

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce