Annonce
Give

Godt gået: Nikoline er optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole

12-årige Nikoline Zon starter på Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro til august. Og det er hun rigtig glad for.Foto: Jim Hoff
Ambitioner, talent og benhårdt arbejde er oftest elementer på den vej, man skal betræde, når man går efter sine livsdrømme. 12-årige Nikoline Zon fra Givskud har alle elementerne med i sin rejsekuffert, når hun til august træder ind af døren på Den Kongelige Balletskole i Holstebro.
Annonce

GIVSKUD: Det kan ellers nok være, at såvel børnehavebørnene, pædagoger og afhentende forældre spærrede øjnene op en ekstra gang tirsdag eftermiddag ved Stjerneskuddet i Givskud.

På den store plæne mellem skolen og institutionen Stjerneskuddet var der nemlig gang i det helt store show med en flok danselystne piger, der gav den maksimal gas til tidens hotte rytmer, som man siger i dansebranchen.

Syv piger med danseinstruktør Nikoline Zon i spidsen havde aftalt møde med den lokale presse, og anledningen var af ganske opsigtsvækkende karakter.

Den kompetente og danseglade 12-årige Nikoline Zon er nemlig kommet igennem nåleøjet og er blevet optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro, hvor hun starter som elev i starten af august.

Annonce

En drøm der går i opfyldelse

- Det er helt vildt fantastisk. Det er min helt store drøm, der er gået i opfyldelse, og jeg glæder mig helt vildt til at starte på skolen til august, lyder det med stor impulsiv glæde fra Nikoline Zon, mens hendes syv små utålmodigt trippende dansepiger gør klar til at fyre den af til Justin Biebers "Yummy".

De glade dansepiger elsker at have Nikoline som træner/leder. Her giver de opvisning på plænen ved skolen i Givskud.Foto Jim Hoff

Nikolines mor Maria er med på sidelinjen som 'lydmand', da det er fra hendes telefon, at musikken lyder, mens pigerne hip-hopper rundt på plænen. Og hun er naturligvis pivstolt af sin dygtige datter, der nu står på tærsklen ind til indfrielsen af en livsdrøm.

-Nikoline har altid været vild med at danse. Hun har i mange år sanset hos DK-Dans i Vinding. Hun var også hjælpetræner på et dansehold, og sidste år kom hun hjem en dag og sagde, at hun ville stå for et hip-hopdansehold, som hun fik lov til at køre i skolens musiklokale. Ok, tænkte jeg, lad hende bare prøve, der går nok hurtigt over. Men jeg blev klogere, og holdet voksede bare og kørte hele sæsonen ud, fortælle Maria Zon.

Annonce

Moderligt veto blev til et ja

Hun kan også afsløre, at Nikoline gennem det meste af to år har plaget om lov til at søge optagelse på Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro. Her blev der dog nedlagt moderligt veto.

- Hun var kun lige blevet 11 år, da hun spurgte første gang. Det virkede noget uoverskueligt og stort for en 11-årig at skulle tage toget helt selv til Holstebro, gå i skole med masser af dans og almindelige skolefag for så at hoppe på toget og så først være hjemme igen ved 16-17.00-tiden. Indrømmet, det var jeg godt nok noget betænkelig ved, erkender Maria Zon med et stille smil.

Men så mødte familien en anden pige på Nikolines alder, som havde klaret opgaven med rejse, skolegang osv. uden problemer. Og så var det ligesom om, den is de moderlige betænkeligheder hvilede på, begyndte at tø stille op.

- Nu skal I bare høre her, piger. Nikoline fortæller her sine dansepiger om det nye eventyr, der venter forude på hende. Foto Jim Hoff

Nikoline fik lov til at melde sig til optagelsesprøven, og det gik godt. Rigtig godt endda, og det kunne hun så fortælle sine små dansepiger denne dag på plænen foran skolen.

- Der er lige noget, jeg skal fortælle jer, piger. Til august skal jeg skifte skole. Jeg er blevet optaget på balletskolen i Holstebro, hvor jeg skal danse to timer hver dag. Vi skal danse ballet, hip-hop, standard latin og moderne, og så skal jeg også have almindelige timer på skolen, lød det fra en stolt og storsmilende Nikoline, mens småpigerne kæmpede for at overgå hinanden i beundrende blikke og lyde.

Annonce

Har allerede fået nye danseveninder

Efterfølgende gav Nikoline smagsprøver på de trin, der havde skaffet hende adgang til det forjættede danseland, og også de syv Givskudpiger stemte med klapsalver og store smil entydigt deres lokale danseidol videre til den 'kongelige balletskole i Givskud'.

- Jeg glæder mig helt vildt til at starte på skolen i Holstebro, og jeg har allerede været oppe på skolen fire prøvedage. Jeg har også prøvet at øve mig i togturen og i at stå tidligt op for at nå det. Det er da lidt mærkeligt at skulle køre i tog hver dag, for jeg har næsten aldrig prøvet det før. Men jeg har allerede fundet nogle veninder på skolen, som står på toget i Herning, så det skal nok gå, lyder det kampberedt fra Nikoline med et kæmpestort smil.

Sang og dans når det er bedst og mest livsbekræftende. Nikoline og pigerne nyder det i fulde drag og er 100 % på hver gang. Foto Jim Hoff

Det er hendes store drøm at blive professionel danser, men derudover handler det også om at få en masse dans ind i hverdagen og at have det sjovt sammen med  de nye dansevenner i Holstebro.

Annonce

Lange dage venter forude

Grundet den nye pressede logistiksituation, hvor Nikoline skal op senest klokken 6.00 hver dag for at blive kørt til toget i Give samt den sene hjemkomst til Givskud igen, er det ikke sikkert, at hun får tiden og overskuddet til at køre videre med sit elskede dansehold i Givskud.

- Det må vi se på, når vi kender Nikolines skoleskema. Jeg ved, at hun virkelig gerne vil fortsætte som danselærer med dansepigerne her i Givskud. Pigerne vil også gerne fortsætte, så vi gør alt, hvad vi kan for at få det til at gå op, konstaterer Maria Zon.

I baggrunden holder Nikoline en slags sæsonafslutning med pigerne, der får slikposer, og så går snakken ellers om det nye fantastiske, men også benhårde, eventyr, der venter forude på Nikoline.

Hun virker meget klar og målrettet på opgaven,  og med den ildhu og det store talent hun kommer med i forhold til dansen, er der ingen tvivl om, at hun, tilsat familiens uforbeholdne opbakning, er klædt rigtig godt på til det nye spændende liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce