Annonce
Vejle

Godt med tørshampoo, talkum og hårlak i skægget: Det virker

Palle. Foto: Mette Mørk


Mød Palle i vores serie "Mennesker"

Vejle/Horsens: Jeg har en bragende ADHD, så min hjerne er fyldt med fire millioner tanker på samme tid. Det giver grobund for mange idéer. Nogle af dem fører jeg ud i virkeligheden, og andre er glemt meget hurtigt igen.

De fleste kalder mig for en alt-mulig-mand. Og ja, jeg binder mig ikke fast i livet. Jeg har været sømand, skibskok og jeg arbejder til tider som kok i storkøkkener og på kroer. Jeg er også uddannet brandmand. Det bruger jeg dog ikke aktivt som ansat længere, men i år 2020 havde jeg været formand i 20 år for det frivillige brandhold på Smukfest. Det kunne ikke fejres på grund af corona, men det skal det i år.

Jeg kører også gummiged og lastbil, arbejder som montør, skaber opfindelser, også på bestilling fra virksomheder, og så er jeg julemand.

Annonce

Fra når festivalen i Skanderborg er slut og frem til jul, lader jeg altid mit skæg vokse, så det kan være klar til, at jeg kan være julemand. Og for at gøre skægget mere julemandsagtigt, får det først en hel dåse tørshampoo, derefter en masse talkum og så godt med hårlak til at holde på det hele. Det ser faktisk ret godt ud.

Jeg har haft mange sjove oplevelser som julemand. Blandt andet har jeg i fem år i træk været hyret ind til en syrisk julefest med 600 mennesker. Det har været helt vildt.

Jeg har forresten også været i Bosnien for at dele nødhjælp ud. Det var underligt og specielt, men også fantastisk at se glæden hos de mennesker der modtog hjælpen

Jo, jeg oplever mange ting, og jeg laver mange ting. Der er altid gang i den inde i hovedet, jo.

Lige nu arbejder jeg på et robot-anlæg, der skal bygges ind i en højteknologisk proces, hvor der for eksempel kan undersøges for betændelse og penicillin i mælk, inden vognmanden tanker det på sin bil. Og faktisk er det en del af en opfindelse, som også kan bruges i forhold til, i vand, at kunne teste for vira, som for eksempel coronavirus. Jeg tror faktisk, at det kan blive stort.

Jeg elsker adspredelse og udfordringer. De små grå skal jo holdes i gang.

Smil! Det smitter, det lindrer, heler og har stor betydning for den mentale sundhed. Bare smil!

Når man ser sur ud og krymper næsen, så ryger øjnene op og indad og man får nærmest tunnelsyn, men når man smiler, rejser blikket sig, øjnene ser op og længere ud i horisonten, og man kan se lyset derude.

Det er sådan jeg ser på tingene. Smilet er vigtigt! Og så skal vi være noget for hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Annonce