Annonce
Vejle

Godt nyt: Det samlede smittetal på kommunens skoler er faldet

Otte skoler har i denne uge haft hjemsendt elever og medarbejdere i større eller mindre grupper. I alt 19 nye tilfælde af corona blevet påvist på de kommunale folkeskoler i ugens løb. I sidste uge var tallet 27 smittede. Arkivfoto: Mette Mørk
I øjeblikket er otte af Vejle Kommunes folkeskoler berørt af coronasmitten i større eller mindre grad.
Annonce

Vejle: Uddannelse og lærings-forvaltningen, som hver morgen modtager corona-indberetninger fra Vejle Kommunes folkeskoler, har opgjort det samlede antal nye smittede i denne uge til 19 personer.

Tallet dækker over, at 13 elever og seks ansatte på skolerne i ugens løb er blevet testet positiv for covid-19-virussen.

En del af de smittede har i forvejen været sendt hjem, så det er ikke alle påviste tilfælde, som har udløst, at klasser eller årgange er sendt hjem.

De 19 nye smittede er i øvrigt en god nyhed, i hvert fald set i sammenligning med sidste uge, hvor 27 elever og lærere blev konstateret smittet med corona.

Antallet af hjemsendte på skolerne fra dag til dag er svært at opgøre, da både elever og lærere vender tilbage lige så snart, de er blevet testet og har modtaget et negativt svar på deres prøve. Så når der i det efterfølgende står, at klasser er blevet sendt hjem, kan hovedparten af eleverne og deres lærere altså sagtens være tilbage på skolerne.

Annonce

Otte skoler er berørt

I øjeblikket (fredag formiddag) er otte skoler berørt af coronasmitten i større eller mindre grad. Det drejer sig om de følgende:

Firkløverskolen Ikær i Give, hvor tre elever har fået konstateret coronasmitte, og to årgange er blevet sendt hjem.

På Søndermarksskolen i Vejle er én ansat og én elev konstateret smittede. Her er en enkelt klasse og to medarbejdere på skolen sendt hjem.

På Mølholm Skole er en elev testet positiv og 18 elever er sendt hjem.

På Skibet Skole er der konstateret tre nysmittede i denne uge, nemlig to ansatte og én elev. Her er en gruppe elever sendt hjem.

På Vinding Skole har man konstateret syv nye smittetilfælde i denne uge, fordelt på to ansatte og fem elever. Som tidligere beskrevet har testbilen her været på besøg og en del af dem, der nu er testet positivt blev fundet på denne måde. De nysmittede har altså været blandt de elever og lærere, som i forvejen var sendt hjem, og har derfor ikke udløst flere hjemsendelser på skolen.

På Hældagerskolen er én elev testet positiv og en klasse og to medarbejdere er sendt hjem, indtil de kan blive testet.

På Højen Skole er én elev konstateret smittet, mens der på Fælleshåbsskolen er konstateret smitte hos én ansat. Her er en klasse og en anden af skolens ansatte sendt hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce