Annonce
Give

Godt nyt for de yngste: Skimmelsvampe skiftes ud med ny pavillon

Arbejdet med den nye 488 kvadratmeter store tilbygning på Børnegården Søndervang skrider planmæssigt frem, og der holdes rejsegilde den 26. november. Det forventes, at tilbygningen er klar til brug 1. marts 2020. Foto: Jim Hoff
Børnegården Søndervang blev i februar 2018 blev ramt af skimmelsvamp. Til marts kan et 488 kvadratmeter stort nybyggeri tages i brug efter to år med turbulens og mange af udfordringer.

Give: 1. marts bliver en glædens dag i Børnegården Søndervang.

Ikke mindst for de børn og pædagoger, der på det tidspunkt har været mere eller mindre hjemløse i to år. I den første periode har de været i eksil i Karlskov på Karla Grøn. Ikke at hverken forældre, ansatte eller børn har noget imod den integrerede institution Karla Grøn.

Men det er nu en gang det rareste for både børn og voksne at kunne tilbringe deres hverdag der, hvor de er indskrevet eller ansat.

Men det satte fundet af skimmelsvampe en brat stopper i februar 2018. Konsekvensen blev en hermetisk lukning af den skimmelsvampramte pavillon. Det gjorde en børnegruppe på 26 børn med dertil hørende tre voksne fra personalegruppen hjemløse. De måtte derfor rykke til Karla Grøn, der heldigvis havde plads til at huse dem.

Den daglige tur til Karlskov blev dog stoppet i sensommeren 2018, hvor der var blevet opstillet en midlertidig pavillon på 200 kvadratmeter ved Børnegården Søndervang. Den har siden huset den hjemløse børnegruppe.

Det gjorde hverdagen i børnegården med omkring 85 børn lidt nemmere. I mellemtiden var der skaffet kommunale midler til en tilbygning til Børnegården, en tilbygning, der allerede var var planlagt inden skimmelsvampene blev konstateret.

Vi er grundlæggende bare vildt taknemmelige over, at kommunen har fundet midler til dette nye fine byggeri. Det viser os jo, at vi gør det godt, og at man mener, vi er værd at investere i.

Helle Ladefoged Jensen, leder på Børnegården Søndervang

Ros for lydhørhed

Byggeriet gik i gang i sensommeren i år, hvor håndværkere og entreprenørmaskiner rykkede ind og gav en række sikkerhedsmæssige udfordringer i hverdagen.

- Selvfølgelig følger der nogle praktiske problemer med ved så stort et nybyggeri lige midt i vores baghave. Men jeg har kun ros og anerkendelse til overs for håndværkerne og personalet, der har samarbejdet godt om at gøre hverdagen så let som mulig for vores børn. Håndværkene har været virkelig topprofessionelle og fleksible, personalet har vist stor omstillingsparathed, så vi har fået hverdagen til at fungere fint - og på børnenes præmisser, siger Helle Ladefoged Jensen, der har været leder på Børnegården Søndervang siden november 2018.

Ledelse og personale har været med i processen omkring udformningen af det nye byggeri og fået lov til at byde ind med ønsker og givet gode råd omkring funktionalitet og så videre.

- Det har været vigtigt, at få personalet med ind over, og her skal der lyde stor ros til både forvaltningen og arkitekten for at udvise stor lydhørhed, siger Helle Ladefoged Jensen.

Hun konstaterer også, at kommunale statistikker tilskriver Give by en vis befolkningstilvækst, og på den konto vil der også fremover så godt og vel være brug for to børnehaver i byen.

Annonce

I øjenhøjde

Udover den nye store tilbygning, der bliver bygget i samme bondegårdsstil som hovedbygningen, får selve hovedbygningen også en opgradering: Nyt tag, nye vinduer og et par nye toiletter er eksempelvis på budgettet.

- Vi glæder os over, at vores institution, når den står færdig til marts 2020, vil fremstå som en arkitektonisk enhed med et samlet udtryk. Vi bliver opgraderet til tidssvarende institution, der har alt det, vi har brug for, siger Helle Ladefoged Jensen og fortsætter:

- Og så får vi nu også et udetoilet til børnene, hvilket er en stor praktisk gevinst i det daglige arbejde. Den nye tilbygning vil få døre, der vender direkte ud mod legeområdet, også en praktisk lettelse, og vi får en dejlig stor overdækket terrasse, siger Helle Ladefoged Jensen.

Den nye tilbygning vil rumme et nyt selvstændigt produktionskøkken, to stuer plus et ekstra grupperum. Helle Ladefoged Jensen, der for øjeblikket residerer i et lokale på 1. salen, vil også få et kontor her, så hun kan være i øjenhøjde med både børn og personale i det daglige.

Samlet set løber nybyggeriet og renoveringen af hovedbygningen op i størrelsesordenen 9 - 10 millioner. Der er planlagt rejsegilde på nybyggeriet tirsdag 26 november klokken 10.15.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Hedensted

Patrick kedede sig som ung i Uldum: Nu vil han hjælpe med at skabe et nyt samlingssted i byen

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Alarm 112

Mange uheld i kommunen: Bilist pløjede ind i vejarbejde og tuktuk lavede saltomortale

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce