x
Annonce
Vejle

Godt nyt for fodgængere og cyklister: Her går kommunen nærmest sti-amok de næste år

For snart et år siden afslørede politikere og embedsfolk den store fremtidsplan for trafikken frem mod 2030. Nu er det så ved den tid, at visionerne skal omdannes til mere præcise projekter. Udsnit af fremtidsplanen

Stiprojekter ved åen, langs banen og i Bredballe er på tegnebrættet i de kommende år.

Vejle: Det er langt fra kun veje, der fylder fremtidsvisionerne for Vejle Kommunes trafik. Stier har også en ganske fremtrædende plads.

For snart et år siden afslørede politikere og embedsfolk den store fremtidsplan for trafikken frem mod 2030. Og interesserede læsere kunne konstatere, at der også var tænkt stiprojekter ind i visionen. Nu er det så ved den tid, at visionerne skal omdannes til mere præcise projekter.

Politikerne i teknisk udvalg satte på det seneste møde gang i en række forslag. Vejle Amts Folkeblad har beskrevet ideen om stiprojekter på tværs af banen i Grejsdalen - men der er flere.

Annonce

Når der foreligger en skitse, forelægges sagen på ny udvalget i forbindelse med, at der søges om en anlægsbeviling til hovedprojektering og anlægsarbejder

Standardformulering i indstilling til stiprojekterne

Langs banen gennem byen

I Vejle falder to projekter i øjnene. Forvaltningen arbejder med en helt ny sti langs jernbanen fra Rødkildevej til Strandgade. Ideen er at gøre det lettere at være fodgænger og cyklist i centrum af Vejle. Stien kommer af gode grunde til at ligge på arealer, der tilhører Banedanmark.

I den forbindelse er det nødvendigt med et skitseprojekt, som kommunen kan lægge på bordet hos Banedanmark. Når og hvis der kommer et ok fra den statslige banemyndighed, vender embedsfolkene tilbage til teknisk udvalg med et anlægsprojekt. I første omgang har politikerne sagt ja til at bruge 300.000 kroner på skitsen.

Asfalt på populær sti

Et tilsvarende beløb skal bruges til at få skitseret, hvordan man kan opgradere den nuværende sti langs Sønderåen mellem Sjællandsgade og Ibæk Strandvej. Den nuværende grussti blev anlagt i starten af 1990'erne og bærer præg af stærkt slid. I disse år vokser et helt nyt boligkvarter op mellem åen og Ibæk Strandvej, og ikke mindst i den forbindelse er der nu planer om at forbedre stien med asfalt og belysning.

Asfalt og lys kommer der ikke i første omgang på en planlagt sti langs Tirsbækvej i Bredballe. Stien skal skabe en mere sikker forbindelse for gående og cyklister mellem det yderste Bredballe og jernbanen ved Tirsbæk Slot. På længere sigt skal der etableres forbindelse til stierne omkring Tirsbæk Bakker - men i første omgang udarbejdes et skitseprojekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce