Annonce
Vejle

Godt nyt for kommunen: Jelling godkendt som Tour-by

Alex Pedersen (til højre) vil have Jelling med i Tour de France i Danmark i 2021. Her er han i selskab med projektchef i Vejle Kommune Paw Bro Larsen under optakten til løbet i Binche. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Direktøren for den danske Tour de France-afdeling, Alex Pedersen, garanterer, at Jelling er med på ruten om to år.

Vejle/Belgien: Alex Pedersen er sikker i sin sag: Vejle behøver ikke blot håbe på, at Jelling bliver er del af Tour de France' tredje etape fra Vejle til Sønderborg om to år. Lokalarrangørerne kan føle sig sikre i deres sag: Sådan bliver det.

Det er ganske heldigt i og med, at en arrangør-delegation fra Vejle Kommune lørdag besigtigede forholdene i belgiske Geraardsbergen, der lige som Jelling var en mindre gennemkørselsby.

- Som nationale arrangører er det os og ikke de franske Tour-ansvarlige, der bestemmer ruterne her hos os. De enkelte vejstrækninger, ikke ruten som sådan, skal ganske vist godkendes, men her skrides der kun ind, hvis der er et eller andet, der forstyrrer selve kørselsmulighederne for rytterne, siger Alex Pedersen, direktør for det danske Grand Depart-selskab.

Grand Depart er navnet på det store løbs første udenlandske etaper.

Hos Alex Pedersen er der ikke skygge af tvivl om nogle af de punkter, der skal med på ruterne.

- Vi vil som land sælge os så godt som overhovedet muligt over for de Tour-ansvarlige og de mange fjernseere rundt omkring. Så store betydningsfulde attraktioner og historiske seværdigheder i Danmark vil indgå i vores planlægning. Her siger det sig selv, at Kongernes Jelling og Jelling-stenene skal være en del af løbet om to år. Det står slet ikke til diskussion, siger Alex Pedersen.

Han begynder ellers først at se på selve afviklingen og de endelige ruter i løbet af et halvt års tid.

Store betydningsfulde attraktioner og historiske seværdigheder i Danmark vil indgå i vores planlægning. Her siger det sig selv, at Kongernes Jelling og Jelling-stenene skal være en del af løbet om to år. Det står slet ikke til diskussion.

Alex Pedersen, direktør for Tour de France-etaperne i Danmark i 2021

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce