Annonce
Vejle

Godt nyt på den grønne front: Elbilister får seks nye 'tankstationer' i Vejle

Ifølge databasen PlugShare findes der i skrivende stund syv offentlige ladepunkter i Vejle by og omkring 25 i hele Vejle Kommune til elbiler. Der er nu flere på vej. Foto: Mette Mørk
Ladestationer til elbiler er på vej til de kommunale parkeringshuse Alberts og Tróndur og fire andre steder. Ladeoperatør planlægger at udvide sit net yderligere i kommunen.

Vejle: Det kan være svært at finde offentlige ladestandere til elbiler i Vejle.

I øjeblikket findes der blot syv ladepunkter. Nu vil Vejle Kommune gøre det lettere for elbilister at lade bilen op på farten.

Vejle Kommune har netop indgået en aftale med selskaberne Clever og Sperto om opsætning af 18 elladestandere med i alt 36 elladepunkter i Vejle.

Annonce

De nye ladestandere vil skyde op seks steder. I parkeringshusene Albert og Tróndur, ved Stævnen på havnen, på Willy Sørensens Plads ved Vejle Bibliotek samt på samkørselspladserne på Grønlandsvej i Vejle syd og ved Bilka i Vejle nord.

Stationerne forventes at skyde op i foråret 2021.

- Vi tager hermed hul på en af ambitionerne i klimaplanen, og det er et godt bevis på, at vi vil den grønne omstilling i Vejle Kommune, siger Gerda Haastrup Jørgensen(V), formand for teknisk udvalg, i en pressemeddelelse.

Udbuddet om elladestandere blev sat i gang for tre måneder siden, hvorefter de to udbydere Clever og Sperto vandt opgaven.

Kommunen står for at trække kabler

Politikerne i teknisk udvalg har valgt at bruge 750.000 kroner fra teknisk udvalgs innovationspulje på at få opsat elladestationerne. Politikerne vil gerne være med til at sætte skub i, at flere finder det attraktivt at køre elbil.

- Vi var allerede for fem år siden i gang med at lave ladestandere, men dengang gik der ikke hul på bylden. Nu går man jo og venter på, om der kommer den her ketchupeffekt af elbiler, siger Paw Bro Larsen, projektchef i afdeling for Trafik & Veje i Vejle Kommune.

Kortet viser, hvor man i løbet af 2021 kan få opladet sin elbil. Illustration: Vejle Kommune

Kommunen står blot for at stille lokationerne til rådighed og trække kabler og ledninger til el. Og så er det Clever og Spertos opgave at opstille maskineriet. Ligesom det er virksomhederne, der kommer til at drive forretningen og vedligeholde standerne.

Annonce

Operatør har flere planer

Ladeoperatøren Clever har ambitioner om at plante endnu flere ladestandere til elbiler i Vejle Kommune.

- Vi har faktisk ret ambitiøse planer for Vejle og kommunen, for det er jo et vigtigt knudepunkt i Danmark, siger Henrik Skyggebjerg, som er kommunikationschef i Clever.

Sådan skyder ladestationerne op

  • Clever står for i alt 15 elladestandere á 22 kW med i alt 30 udtag, der fordeles med tre standere på hver af de fire parkeringsområder - Tróndur, Albert, Willy Sørensens Plads og Stævnen - og Pendlerplads Syd for enden af Grønlandsvej.
  • Sperto forventes at opsætte i alt tre elladestandere med i alt seks udtag på parkeringspladsen i Vejle nord. En af standerne forventes at blive en lynlader på mellem 100-150 kW, mens de to øvrige standere opsættes i løbet af 2021. Her er kapaciteten endnu ikke afklaret.
  • En ladestander på minimum 100 kW kan for eksempel lade en Tesla Model 3 næsten fuldt op på den tid, en indkøbstur tager.


Vi har faktisk ret ambitiøse planer for Vejle og kommunen, for det er jo et vigtigt knudepunkt i Danmark.

Henrik Skyggebjerg, kommunikationschef i Clever


Operatøren kan ikke oplyse det præcise antal, men regner med at investere i omegnen af 50 nye offentlige ladepunkter i Vejle Kommune. En stor andel af dem vil være lynladere, siger Clever.

E.ON og Clever har indgået et samarbejde om at oprette langt flere hurtigladere i Danmark. Ved hurtigladerne kan man oplade de fleste elbilers batterier op til 80 procent på mindre end 20 minutter.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce