Annonce
Hedensted

Godt nyt til den rullende ungdom i Hornsyld: Streetpark en realitet i sommeren 2021

I Hornsyld har en arbejdsgruppe siden 2017 været i gang med at planlægge og samle penge ind til skaterparken Hornsyld Streetpark ved Skolen i Midten. Nu er der blevet bevilget så mange penge til projektet, at man nu kan melde ud, at skaterparken bliver en realitet, hvilket selvsagt er godt nyt for byens rullende ungdom. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Der er godt nyt til den rullende ungdom i Hornsyld og omegn. Fra og med sommeren 2021 vil de kvit og frit kunne dyrke gadeidræt på skateboards, BMX-cykler, rulleskøjter eller løbehjul i en spritny skaterpark, som har været undervejs siden 2017.

Hornsyld: Arbejdsgruppen bag en skaterpark i Hornsyld har svært ved at få armene ned i disse dage. Et tilskud på 378.000 kroner fra LAG Odder/Hedensted er nemlig ensbetydende med, at der i foråret 2021 bliver taget første spadestik til Hornsyld Skaterpark, som kommer til at ligge mellem Skolen i Midten og  multibanen på Nørremarksvej i Hornsyld.

- Det er vildt fedt, at den idé, der blev fostret tilbage i efteråret 2017, nu bliver til virkelighed, siger én af initiativtagerne til projektet Peter H. Gregersen, der tilbage i 2017 var lærer på Hornsyld Skole, men i dag har sit eget firma i Bråskov, ArTart.dk, hvor han laver træskulpturer på bestilling.

Belgisk inspiration

Peter H. Gregersen var i sommeren 2017 på ferie i Belgien sammen med sin familie, og det var netop på denne tur, at han fandt inspirationen til en skaterpark i Hornsyld.

- Ideen har fra starten af været at skabe et sted, hvor man kan dyrke uorganiseret idræt. Vi har en masse gode faciliteter til foreningsidrætter i Hornsyld, men til det uorganiserede har vi ingenting. Med Hornsyld Streetpark vil vi ramme en masse unge, som ikke kommer i foreningerne, men selvfølgelig også dem, som kommer i foreningerne. Dermed styrkes mulighederne for at skabe bevægelsesglæde i Hornsyld ganske markant, siger Peter H. Gregersen, der ser mange muligheder for bevægelse og rullende aktiviteter i det nye betonanlæg, som er tegnet og skal opføres af firmaet FSR-beton - blandt andet på baggrund af input fra lokale børn og unge.

Annonce

En park for alle hjul

Der bliver tale om en betonpark med ramper, ujævnheder og flyvehop.

-  Det bliver en oase til både hygge og bevægelse med "hænge-ud-miljøer" og selvorganiserede aktiviteter for alle hjul: Skateboards, løbehjul, rulleskøjter og BMX-cykler. Ja også rollatorer og barnevogne for den sags skyld, idet alle aldre sådan set er tænkt ind i projektet. Alle er således velkomne til at bevæge sig rundt i parken, siger Peter H. Gregersen.

Parkour var oprindeligt også tænkt ind i projektet, men det er blevet pillet ud igen, da der på nuværende tidspunkt ikke er økonomi til den del.

- Vi har måttet skalere projektet ned, da vi på nuværende tidspunkt er et stykke fra de 1,5 millioner kroner, som det ville kræve at bygge det hele i ét hug. Derfor deler vi det op i en fase 1 og en fase 2, hvor den anden fase må vente indtil vi har økonomi til det, siger Peter H. Gregersen.

Annonce

Fylder 260 kvadratmeter

Den første fase af projektet er på 260 kvadratmeter, og kommer til at ligge på græsarealet mellem den nuværende multibane og Skolen i Midten. Den lokale fodboldklub har desuden sagt ok til at afgive et par meter af en fodboldbane til den nye streetpark.


Det er vildt fedt, at den idé, der blev fostret tilbage i efteråret 2017, nu bliver til virkelighed.

Peter H. Gregersen, initiativtager til Hornsyld Skaterpark


- Vi mangler 65.000 kroner for at være helt i mål med økonomien til fase 1, men dem regner vi med at kunne rejse via lokal fundraising, inden det første spadestik skal tages i april/maj. Det vil vi gøre ved at kontakte lokale banker og sparekasser, Insero og sælge nogle flere folkeaktier, siger Peter H. Gregersen.

Annonce

Bekymrede naboer

Projektet har været udsat for visse nabobekymringer i forhold til larm og uhensigtsmæssig adfærd fra de unge, der kommer til at bruge banen.

- Vi har været i dialog med flere bekymrede naboer, og på baggrund af de møder har vi da også valgt at flytte banen fra dens oprindelige placering bag ved Skolen i Midten til i stedet at skulle ligge mellem multibanen og skolen. Vi er desuden meget opmærksomme på, at det bliver et sted med en god omgangstone og med plads til alle, og hvor de unge passer godt på stedet ved at påtage sig et medejerskab af streetparken, siger Peter H. Gregersen.

Parken påtænkes indviet med en stor street-eventdag til næste sommer, hvor dygtige professionelle skatere skal demonstrere, hvad parken kan bruges til.

Hornsyld Streetpark - interessenter og økonomi

En række lokale skoler og organisationer med videre har været involveret i forarbejdet til Hornsyld Streetpark:

Blandt andre Hornsyld Skole, Skolen i Midten, Hornsyld Idrætscenter, Hornsyld Ungdomsklub, Hornsyld Idrætsbørnehave, Koordinationsudvalget i Hornsyld, Børne- og Familiehjemmet Bakkevej, BGI Akademiet, Ungdomsskolen Hedensted, Bråskovgård Efterskole og Vrigsted Efterskole.

Den økonomi, man indtil videre har hevet hjem til projektet, ser ud som følger:

378.000 kroner fra LAG Odder/Hedensted, 350.000 kroner fra kommunens LUP-pulje, 10.000 kroner fra Gadelysfonden, 10.000 kroner fra salg af folkeaktier og 136.487 kroner fra NRGi's Værdipulje.

Sidstnævnte beløb er øremærket til indkøb af borde-bænkesæt og intelligent belysning.

Hornsyld Streetpark kommer til at ligge mellem den nuværende multibane og Skolen i Midten på Nørremarksvej i Hornsyld: Visulalisering: FSR-beton.
Annonce
Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Alarm 112

Hvad sker der for cykelbjerget? Hvis du har mistet din cykel, er det nok en god idé at runde rasteplads

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Børkop For abonnenter

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce