Annonce
Vejle

Godt tilbud vejlenserne: Se historiske film fra Vejle og omegn ganske gratis

Der er mulighed for at se endnu flere historiske film på www.danmarkpaafilm.dk, blandt andet fra besættelsen af Danmark. Foto: Danmark på film

Streamingsitet "Danmark på film" har lagt endnu flere historiske film blandt andet fra Vejle og omegn ud til gratis brug.

Annonce

Vejle: Historiske dokumentarfilm fra Vejle og omegn er nu gratis og frit tilgængelige på www.danmarkpaafilm.dk.

Streamingsitet "Danmark på film" fylder to år fredag 27. oktober, der er FN's Verdensdag for Audiovisuel Kulturarv, og denne dag præsenterer Det Danske Filminstitut en udvidet udgave af "Danmark på film" med mulighed for at se endnu flere historiske film. Blandt andet følgende film fra Vejle-egnen: "Flyvemaskine letter fra Vejle Fjord" (1914), "Jellingestenene" (1941) og "Hverdagslivet i Randbøl Dal" (1918).

Der er fuld damp på digitaliseringen af de historiske dokumentarfilm i Det Danske Filminstituts filmarkiv. Filmene er fra 1899-1995.

Her står børn og venter på kongeligt besøg - fra en af de historiske dokumentarfilm. Foto: Danmark på film
Annonce

Interaktivt landkort

Filmarkivet rummer en guldgrube af historiske film, hvoraf en del kommer fra Statens Filmcentral, så man har mulighed for at få et gensyn med filmoplevelser fra barndom og skoleårene.

På det interaktive landkort kan man se historiske film fra sin by eller hjemegn. Som noget nyt er der også en tidslinje, hvor man kan se film fra et udvalgt år og opleve datidens aktuelle begivenheder, nyheder og lokale reportager.

Filmene er samlet i temaer som f.eks. besættelsen, historiske film fra Grønland m.m.

"Danmark på film" rummer nu også dokumentarfilm om personligheder som Carl Th. Dreyer, Jørgen Leth, Klaus Rifbjerg, Robert Storm Pedersen og Carl Nielsen.

Se mere ved at klikke på streamingsitet www.danmarkpaafilm.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Vejle

Et par hundrede brandalarmer er påvirket af strømsvigtet

Annonce