Annonce
Egtved

Golfkøllerne skal svinge i Egtved

De fire mænd bag en driving range i Egtved mener ikke at have hørt om andre steder i Danmark, man har etableret sådan en i byen før. Nu vil Egtved være first movers på, at man helt bynært kan slå til golfbolde. Arkivfoto Colourbox

Egtved skal sættes på landkortet, som det første sted i Danmark, hvor man gør en driving range til et byprojekt. Ambitionerne, idéerne, planerne og viljen er der. Det eneste, der mangler, er placeringen og 187.500 kroner.

Annonce

Egtved: Fire mænd har en god idé, som kan blive et stort plus for Egtved som by. Lars Hansen, Henrik Gade, John Erik Clausen og Birger Jensen vil etablere en såkaldt driving range inde i byen, og den idé har været et af de helt store punkter på efterårets BID-møder.

Og ikke blot kan sådan en driving range blive et plus, men det kan endda være med til at sætte Egtved på landkortet som det formodentlig første sted i Danmark, hvor man har en driving range inde i byen.

- Os bekendt, er der ikke andre steder i Danmark, hvor man har lavet det koncept før, lyder det fra Lars Hansen, primusmotor i projektet og indehaver af Circle K.

Han er sikker på, at en driving range som en del af et bybillede, er noget der ville kunne give genlyd i hele landet.

Os bekendt, er der ikke andre steder i Danmark, hvor man har lavet dette koncept før.

Lars Hansen, primusmotor på projekt driving range i Egtved

BID står for Buisness Improvement Districts, og det er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og alle interessenter mødes for på den måde at styrke samarbejdet, forme udviklingen og skabe events. Det var i maj 2017, at deltagerne i BID Egtved for første gang satte hinanden stævne.

Annonce

Hvad er en driving range

En driving range er kort fortalt en bane, som ofte er en del af en golfklubs tilbud til golfspillere, hvor man kan træne sine lange og korte golfslag. En sådan driving range vil man gerne etablere på et grønt, fladt og bynært areal på omkring fire hektar, som for alle vil være tilgængeligt og synligt.

Og planen er allerede at kunne påbegynde projektet i foråret 2019, dog skal man først have fundet frem til den rette placering, tilladelse hertil, og så skal de økonomiske midler findes - i form af cirka 187.500 kroner.

Annonce

Fortrøstningsfulde og fyldt med idéer

Oprindeligt havde idémændene håbet på, at Egtveds nye driving range kunne placeres på cirkuspladsen bag Roberthus. Dette sted mangler dog nogle meter i at være langt nok, så nu kigges der på andre grønne arealer, gerne med synlige og helt bynære beliggenheder, og gerne ved indfaldsveje til Egtved by.

Men arbejdsgruppen bag hele projektet er fortrøstningsfuld. De er sikre på, at de nok skal finde den rette placering og ikke mindst skaffe de økonomiske midler - naturligvis meget gerne med støtte og opbakning fra byens borgere.

Annonce

Giver god mening

Arbejdsgruppen forklarer, at der i Egtved er godt og vel 100 mennesker, der spiller golf og ofte kører i alt 40 minutter for at komme til en golfklub og retur. Med den nye driving range kan man dermed komme til at spare en masse tid, når der skal trænes skud.

- Men den her driving range kunne også være noget for alle. Hele familien, foreninger eller lignende kan hygge sig og have nogle sjove timer sammen om at skyde med golfbolde. Der er masser af sjove muligheder for alle, fortæller Lars Hansen.

Han mener samtidig, at en driving range vil tælle som et plus for nytilflyttere - ligesom med den kommende svømmehal, skolen og multihallen.

Annonce

Fælleseje, selvstændig klub eller medejere

Det er endnu ikke fastlagt, hvem der skal stå som ejer af den kommende driving range, og Lars Hansen forklarer, at det for eksempel kunne være som et ben under idrætsforeningen, som en selvstændig klub eller måske ejet af kommunen. Alternativt nævnes også, at byens borgere kunne inddrages på den ene eller anden måde.

- Det skal være den løsning, der giver bedst mening, som vi finder frem til, og vi er meget åbne for forslag, siger Lars Hansen, der allerede har et fængende navn klar til Egtveds kommende aktiv, nemlig: "Egtved-1 Godt Drive".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce