Annonce
Børkop

Golfparret med det store drive

Anette og Peter Daugaard-Hansen er nye forpagtere af Kellers Park Golf Club. Foto: Mette Mørk.
Anette og Peter Daugaard-Hansen har overtaget forpagterrollen på Kellers Park Golf Club. Og nok er de ikke selv de mest erfarne golfspillere, men de kan noget, som er meget vigtig for en golfklub, nemlig have et stort gåpåmod. Og derudover har Peter en fornemmelse for at lade græsset gro på den rette måde.
Annonce

Brejning: Han har hænderne skruet rigtigt på. Kan skrue på maskiner, og få græs til at gro på den rigtige måde.

Men selvom han er ny forpagter af en golfklub, så er der dog en ting, Peter Daugaard-Hansen ikke er så skrap til.

- Jeg er ikke så god til at spille golf. Jeg har handicap 54, for jeg er total nybegynder. Jeg skal faktisk til undervisning senere i dag, så nu skal jeg da i gang med at spille mere golf, siger han og slår et grin op.

35-årige Peter Daugaard-Hansen er ny forpagter af Kellers Park Golf Club. Det er han sammen med ægtefællen Anette, og planen er, at parret skal købe den nuværende indehaver ud. Nemlig Peters bror, Knud.

- Min bror har simpelthen ikke tiden til at drive en golfklub, så hvad skulle de så ske? Det har vi summet over, og det endte med, at Anette og jeg tænkte, at vi gør det. Og vi går all in på det, forklarer Peter, der aldrig selv har kunne finde tiden til at spille golf, men ellers har haft gode mulighederfor det, for hans far startede Birkemose Golfklub for mange år siden.

Reception 1. juli

Mandag 1. juli holder Kellers Park Golf Klub en reception, hvor det nye forpagterpar bydes velkommen.

Den finder sted i klubbens lokaler på Østergårdsvej i tidsrummet 16 til 18.

Annonce

Golf i familien

Heller ikke Anette er en rutineret golfspiller, men hun har mod på det nye liv.

- Jeg har nu heller ikke selv spillet golf før, for jeg har ikke kunne finde tiden med to små børn og et arbejde som lærer. Men golf har jo alle dage været en stor del af Peters familie, så jeg er ingenlunde ukendt med den her verden, siger hun.

Parret bor til daglig i Sønder Vilstrup nær Kolding fjord. Det var i det område, at Peters far i tidernes morges startede Birkemose Golfklub, som i 2014 overtog Kellers Park Golf Club.

Så det nye forpagterpar kender i forvejen til Kellers Park Golf Club indefra.

- Men der er selvfølgelig stadig meget at lære. Vi er ikke så erfarne endnu, men det bliver vi. Kellers Park Golf Club skal altid kunne kendes på, at det er et sted, hvor der er glade og tilfredse golfspillere. Både på banen og udenfor, siger Anette Lund Daugaard-Hansen.

Hendes arbejdsopgaver bliver, groft sagt, det, der skal laves indendørs, mens Peter tager sig af den udendørs del.

Annonce

Uforløst potentiale

Nu er de så i gang med tiden som ansvarlige for en golfbane og klub med knap 500 medlemmer.

- Det er et sted med et kæmpe uforløst potentiale. For her et hamrende godt anlæg, som er bygget vildt godt op, og det er bedre end så mange andre steder. Det er bare ikke alle, der kender til os, og det er et område, vi skal have ændret på. Vi ligger lidt klemt her mellem Vejle og Fredericia, men vi er vores helt egen. Her er plads og højt til loftet, og det skal vi fortsætte med at slå på, siger Peter.

Og så er der det med græsset. Peter en nemlig ikke bare forpagter. Han er også blevet banens greenkeeper.

- Jeg er uddannet landmand, så jeg ved noget om at få ting til at gro på den helt rigtige måde. Det er jeg meget nidkær omkring. For det kan godt være, at jeg ikke er den bedste golfspiller, men jeg ved alt om at lave en lækker græsplæne, og jeg ved udmærket, hvor vigtigt det er for golfspillere, at banen står tip top hen. Og det gør den. Jeg startede tidligere på året, også som greenkeeper, og der er arbejdet benhårdt på at få banen i bedst mulig form. Det er den nu, og det arbejde stopper aldrig, forklarer han.

Peter Daugaard-Hansen er også greenkeeper. Han er uddannet landmand, og det med at få græsset til at gro, det er noget han har stor flair for. Foto: Mette Mørk.
Annonce

Gåpåmod

Mens Anette er uddannet lærer, har Peter arbejdet som selvstændig i en del år. Han havde et vikarservicefirma, hvor han blandt andet har været maskinfører og handymand.

- Det kan jeg jo tage med herind i mit job. Der er selvfølgelig mange ledelsesmæssige opgaver, men hvis en maskine går i stykker eller noget skal ordnes, så kan jeg selv lige klare det meste af det, siger han og smiler.

Det unge par er måske nok ikke de mest rutinerede golfspillere, men de har gåpåmod. Også hvad angår det arbejde, der ligger udenfor banen.

- Nu er vi her, og vi giver den fuld skrald. Lad os sige det på en her måde, at vi er ledere, og det skal vi være i mange år. Det skal spille, det her. Længere er den ikke, siger Peter Daugaard-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce