Annonce
Vejle

GoMore for trailere: Anders opfinder ny app, som får premiere i Vejle

39-årige Anders Muusmann er klar til at prøve drømmen som iværksætter af efter en solid karriere i det private erhvervsliv. Foto: Martin Ravn

39-årige Anders Muusmann vil udfordre måden, vi har trailere på. Til februar springer han ud som iværksætter med Vejle som affyringsrampe for app'en NaboTrailer.

Annonce

Vejle: Danske parcelhus-ejere elsker deres trailere.

De bliver brugt både når der skal køres haveaffald på genbrugsstationen, hentes øl og vin ved grænsen og flyttes møbler.

Alligevel står de fleste af de omkring 450.000 privatejede trailere i Danmark det meste af tiden.

Det vil iværksætter Anders Muusmann fra Vejle lave om på med app-tjenesten NaboTrailer, som han lancerer i starten af 2018.

- Der er omkring halvanden million parcelhuse i Danmark. Med 450.000 private trailere betyder det, at minimum to-tredjedele af parcelhus-ejerne ikke har en trailer. Idéen er derfor, at trailerejerne kan få mere ud af deres trailer ved at leje den ud, og modsat vil dem uden trailer have nem og billig adgang til naboens trailer siger Anders Muusmann om sin iværksætter-idé: En app, hvor trailer-ejere kan leje deres trailer ud til naboer og andre i lokalområdet.

En slags GoMore for trailere.

NaboTrailer - sådan virker det

NaboTrailer er indtil videre en ide, men det skal blive til en app, som Anders Muusmann forventer at lancere på App Store til februar.Populært udtryk er NaboTrailer en pendant til GoMore - bare for trailere i stedet for biler.

Trailer-ejere kan tilmelde sig app'en. Her kan de komme i kontakt med potentielle lejere, der på et kort på telefonen kan finde den nærmeste trailer og få oplysninger om størrelse, pris, stand og hvilke poler traileren er udstyret med.

Betalingen, som dækker både lejepris og forsikring, klares over telefonen og når lejeren har fået en bekræftelse, kan traileren afhentes hos udlejeren.

App'en er i øjeblikket ved at blive udviklet af firmaet West Soft Development fra Vejle.

NaboTrailer er på Facebook, hvor Anders Muusmann håber brugerne vil give input på nogle forskellige forslag til det grafiske udtryk, som han har udarbejdet sammen med firmaet Grafisk Disajn fra Vejle.

Anders Muusmann lancerer app'en NaboTrailer til februar. I første omgang er det kun Vejle, der får mulighed for at benytte app'en, men drømmen er at hele landet skal med på vognen. Foto: Martin Ravn
Annonce

- Betragteligt hul

- Idéen stammer fra mine egne oplevelser som familie-far og hus-ejer uden trailer. Jeg tror, at min svigerfar er kørt de første 25 gange fra Søndersø på Fyn og til Vejle, når jeg har skulle bruge en trailer. Det fik mig til at tænke, at det må kunne gøres nemmere og uden, at man driver rovdrift på dem i omgangskredsen, der har købt egen trailer.

- Mange låner bare en trailer gratis ved naboen. Hvordan vil du så få folk til at betale for det?

- Denne app er ikke for alle. De, der allerede har en god ordning med at låne trailere af hinande, behøver ikke denne app. Jeg tror dog, at der er mange, som gerne vil betale for at låne en trailer, hvis den er let-tilgængelig i lokalområdet. Personligt bryder jeg mig ikke om at overrende en nabo for at låne diverse ting herunder særligt store ting som en trailer. Så vil jeg hellere leje en trailer og betale en rimelig pris for en god, bekvem ydelse, hvor trailerejeren også får noget ud af det. Sådan tror jeg faktisk, at der er mange, der har det, siger Anders Muusmann.

Der findes i dag tjenester som Freetrailer, der gratis udlåner trailere i en afgrænset periode.

Anders Muusmann satser dog på, at hans model kan tage konkurrencen op ved at tilbyde nogle af kunderne en større tilgængelighed og fleksibilitet.

- For udlejeren er fordelen selvfølgelig, at han tjener på at udleje sin trailer i stedet for bare at have den stående. For nogle lejere er den store fordel ved min model i forhold til for eksempel Freetrailer, at du får flere lettilgængelige valgmuligheder. Med app'en kan du lynhurtigt se, hvor i nabolaget, der er en ledig trailer og så vælge den, der er tættest på i stedet for at skulle hente og aflevere traileren hos Bilka eller Silvan, som tilfældet er med Freetrailer her i Vejle, siger Anders Muusmann.

Tanken bag NaboTrailer er at formidle kontakt mellem trailer-ejere, der vil leje deres trailer ud og hus-ejere uden trailere.Med 450.000 privatejede trailer i Danmark er der helt klart et marked, vurderer Anders Muusmann. Foto: Martin Ravn
Annonce

Tilgængelighed skal bære modellen

- Det er planen at du lancerer i februar. Hvad skal der ske i den mellemliggende periode?

- Det er en stor udfordring at stable en ny forretning på benene, og der skal en god portion held til for at det lykkes. Min opgave de næste måneder er at sørge for, at jeg er så heldig som muligt, og det gør jeg ved at koncentrere mig om at færdigudvikle app'en, fastlægge priser, færdiggøre aftale med forsikringselskab og generelt sørge for at jeg tilgodeser behovet hos de danske trailerejere og trailerbrugere i videst mulig omfang, siger Anders Muusmann.

Hvem er din primære målgruppe?

- Hvad angår udlejere er min målgruppe de trailer-ejere - typisk pareclhusejere - som har en trailer stående og som gerne vil tjene 400-800 kr om måneden på at udnytte deres trailer lidt bedre - indtjeningen afhænger af aktivitetsniveau og vil primært være i sommerhalvåret. Det er derudover en klar ambition at trailerejerne skal opleve at det er nemt og risikofrit at være udlejer. Den typiske trailerbruger er familiefaren, der bor i parcelhus og som ikke har lyst til at have en trailer stående og som heller ikke har nem adgang til en "gratis" trailer, siger Anders Muusmann.

App'en tilbyder en platform, hvor trailerejere og trailerbrugere kan komme i kontakt med hinanden.Brugeren, der er på udkig efter en trailer, kan via et kort på telefonen finde den nærmeste trailer og få oplysninger om størrelse, pris, stand og hvilke poler traileren er udstyret med. Det er tanken, at også auto-, heste- og bådtrailere skal med i oversigten.

Betalingen, som dækker både lejepris og forsikring, klares med et par klik over telefonen og når lejeren har fået en bekræftelse, kan traileren afhentes hos udlejeren.

Den endelige pris for leje af trailere gennem NaboTrailer er endnu ikke endeligt på plads, oplyser Anders Muusmann.

Annonce

Lokale partnere

App'en er i øjeblikket ved at blive udviklet af firmaet West Soft Development fra Vejle, og virksomhedens grafiske udtryk udvikles sammen med Grafisk Disajn ligeledes fra Vejle.

- Det er vigtigt for mig at finde de dygtigste samarbejdspartnere lokalt og selv om der på sigt er mange muligheder også udenfor landets grænser, er det mit mål at jeg skaber en succesfuld forretning som er forankret i Vejle via både samarbejdspartnere og investorer. Det synes jeg kunne være rigtigt spændende, siger Anders Muusmann.

NaboTrailer er på Facebook, hvor Anders Muusmann løbende vil spørge brugerne til råds i forhold til de vigtigste elementer i forretningsmodellen.

- Jeg håber, at jeg kan få nogle af de kommende brugere og andre interesserede i tale. Jeg er ikke verdensmester i trailere, onlinemarketing eller iværksætteri, så jeg har brug for al den input jeg kan få - både ros og gode råd til hvordan ting kan gøres bedre. Aktuelt efterspørger jeg input til virksomedens logo, siger Anders Muusmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Gør Vejle Kunstmuseum til vaccinecenter

VEJLE

Interesse for nye Vinding-boliger overgås kun af studieboliger i København

USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Annonce