Annonce
Erhverv

Gourmetkokken vil give traditionel kromad et moderne look på Jelling Kro

Michael Skovsgaard (i midten) er udpeget af Bjarne og Dorthe Kirstine Madsen til at blive ny køkkenchef på Jelling Kro. Ansættelsesstarten er dog midlertidig udskudt på grund af coronakrisen. Foto: Anders Kynde
Folk skal ikke kun køre til Jelling på grund af Unesco-monumenterne – de skal også køre til byen, fordi de vil spise mad på Jelling Kro. Det er ambitionen hos den nye køkkenchef Michael Skovsgaard og kroejerne Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen.
Annonce

Jelling: Mange har rost den beslutning, at Jelling Kro har valgt at opgradere ambitionerne på madområdet, efter at man har udpeget Michael Skovsgaard som ny køkkenchef.

Michael Skovsgaard har erfaring som kok fra flere andre restauranter, og er på få år blevet et velkendt ansigt i byen, når det drejer sig om mad. Senest havde han i 2018 butikken Skovsgaards Delikatesser & Charcuterie i Gormsgade, inden han rykkede den hjem på familiens gård i Mølvang.

For nogle uger siden mødte vi Michael Skovsgaard og kroejerne Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen til en snak om kroens nye ambitioner.

Coronakrisen påvirker Michael Skovsgaards ansættelse

  • Dette interview er udført, før coronakrisen ramte Danmark.
  • En krise, som også påvirker Jelling Kro, der ligesom alle andre spisesteder har lukket ned for gæster.
  • Michael Skovsgaard skulle efter planen begynde på kroen som køkkenchef onsdag 1. april, men ansættelsen er udsat på ubestemt tid grundet coronakrisen.
  • Der bliver dog stadig lavet mad på kroen. Derfor kan der alle ugens dage bestilles mad til afhentning eller levering.
Annonce

Kæmpestort potentiale

Hvorfor ansætter I en køkkenchef?

- Bjarne og jeg har gennem flere år talt om, at jeg godt kunne bruge en bedre faglig sparring i køkkenet. Jeg har selv haft idéer til, hvordan vi kunne forbedre madoplevelsen, men tiden har ikke været til det. 2020 er i forvejen et skelsættende år med vores 10-års jubilæum som kroejere samt kroens 200-års jubilæum. Derudover får vi tre børnebørn på to måneder. Så 2020 er på mange måder et specielt år, og vi har vurderet, at tiden nu er inde til at ansætte en køkkenchef i en toårig projektstilling, fortæller Dorthe Kirstine Madsen.

Michael, hvorfor vil du gerne arbejde på Jelling Kro?

- Jeg ser et kæmpestort potentiale i Jelling Kro. Placeringen er helt unik, og indretningen er perfekt. Det kunne være fantastisk, hvis folk ikke bare kommer til Jelling for at tage på museum, men også for at spise på Jelling Kro. Jeg håber, at det kan blive stort, men det kræver også lokal opbakning, lyder det fra Michael Skovsgaard.

I er fra to forskellige generationer – både alders- og arbejdsmæssigt. Hvilken betydning vil det få for samarbejdet?

- Efter 10 år i køkkenet er jeg parat til at give slip på noget af ansvaret. Det er stadig mig, der er den hovedansvarlige, men Michael får mindst lige så meget at sige, når det kommer til udvikling af maden. Jeg er meget åben for nytænkning, siger 52-årige Dorthe Kirstine Madsen.

- Jeg har masser af idéer, men jeg kommer ikke ind og overtrumfer alt, hvad Dorthe har opbygget i køkkenet. Jeg kan mærke, at der en åbenhed for, at vi stille og roligt kan lave små forandringer, som kan højne madkvaliteten på kroen, siger 32-årige Michael Skovsgaard.

Annonce

Gourmetmad er relativ

Michael, du er jo blandt andet kendt for at lave gourmetmad. Er det noget, du vil implementere på kroen?

- Vi er på en kro, så den traditionelle kromad lever videre. Vi vil lave klassisk mad, som selvfølgelig vil afspejle den tid, vi lever i, så der vil komme et mere moderne look i køkkenet og på den mad, der vil blive serveret. Vi vil eksempelvis stadig lave tarteletter, men vi kan selv bage dem, og vi kan selv sylte den asparges, der skal i, siger han.

- For mig er gourmetmad meget andet end at stå med en pincet og anrette maden. Det handler lige så meget om at benytte friske kvalitetsvarer og lave maden fra bunden, så vidt det er muligt, tilføjer han.

- Menukortet laves ikke om fra den ene dag til anden. Det skal stadig være genkendeligt, da vi har mange stamkunder, der er kommet i en del år. Derfor vil de fleste retter blive på menukortet, men det kan være, at vi ændrer på deres udseende og smag, supplerer Dorthe Kirstine Madsen.

Hvad kommer der til at ske med din egen forretning, Michael?

- Gårdbutikken i Mølvang kommer stadig til at køre på hobbyplan, men jeg sætter catering-aktiviteterne på pause, mens jeg er på kroen. Da det er en toårig ansættelse, vil jeg ikke lukke ned for alting, så derfor vil jeg også stadig have en tapasbod på festivalen, siger han.

32-årige Michael Skovsgaard har erfaring fra andre restauranter, ligesom han også har prøvet kræfter som selvstændig med butikken Skovsgaards Delikatesser & Charcuterie i Gormsgade i Jelling. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Danmark

Lyt til Danmark Fortæller:  Scandinavian Star - Bror til brandoffer har ikke mange forhåbninger til ny efterforskning af skibsbrand

Annonce