Annonce
Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Jesper Jensen, Indehaver af Aagaard Kro, glæder sig meget til atter at kunne servere lækker mad for kroens gæster - men det må vente lidt endnu. En vandskade forsinker nemlig genåbningen med cirka 14 dage. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Indehaveren af Aagaard Kro, Jesper Jensen, er rigtig glad for, at restauranter må åbne for indendørs servering fra på onsdag, og at der samtidig er lempet på afstandskravene. En vandskade på kroen betyder dog, at den må vente yderligere et par uger på at åbne.

Ågård: Der er stor tilfredshed at spore hos Jesper Jensen, indehaver af Aagaard Kro.

Tilfredshed med den aftale, Folketingets partier indgik i nat om en udvidet genåbningsplan, der blandt andet betyder, at restauranter og caféer må genåbne for indendørs servering fra på onsdag 21. april. Samtidig er afstandskravene ændret.

Indtil aftalen faldt på plads, hed afstandskravene nemlig 7,5 kvadratmeter pr. gæst.

Annonce

- Det ville slet ikke kunne hænge sammen for os at åbne, hvis vi skulle overholde kravet om 7,5 kvadratmeter pr. gæst. Det ville for os betyde, at vi havde plads til måske 10-12 gæster i hele kroen, hvilket er omkring 20 procent af, hvad vi normalt kan have. Det ville vi ikke engang kunne holde lønningerne hjemme på, fortæller Jesper Jensen.

Genåbning af restauranter og caféer

  • Natten til fredag indgik Folketingets partier en aftale om en udvidet genåbning.
  • Fra på onsdag 21. april må restauranter og caféer atter åbne for indendørs servering. Det sker med krav om bordbestilling og fremvisning af gyldigt coronapas.
  • Kravet om coronapas fjernes ved udendørs servering.
  • Indendørs servering skal ske med et afstandskrav, der sikrer to kvadratmeter pr. siddende gæst og fire kvadratmeter pr. stående gæst.
  • Sidste udskænkning er klokken 22, og så skal spisestederne holde lukket fra klokken 23 til klokken 5.

Men med aftalen er afstandskravene ændret til to kvadratmeter pr. siddende gæst eller fire kvadratmeter pr. stående gæst.

- Det var også de afstandskrav, der gjaldt efter sidste nedlukning, og det fungerede fint. Det betyder, at vi nogenlunde kan besætte restauranten som normalt, fortæller indehaveren.

Samtidig glæder han sig over, at der i aftalen er sat datoer på, hvornår forsamlingsforbuddet hæves.

- Allerede 6. maj hæves det fra 10 til 25 indendørs, og det gør for os en stor forskel, da det betyder, vi så kan begynde at tage nogle selskaber ind igen, siger han.

Vandskade forsinker

Men selv om restauranterne om få dage kan åbne med lempeligere afstandskrav, kommer Aagaard Kro alligevel ikke til at slå dørene op endnu.

- Vi kæmper desværre med vandskade på førstesalen, som desværre har taget restauranten med, så den er fuldstændig splittet ad lige nu. Vi er i fuld gang med at udbedre skaderne, men vi kommer til at holde lukket minimum 14 dage fra nu af.

- Det er enormt ærgerligt, at vi af den grund nu igen ryger bag i køen i forhold til nyhedens interesse, når restauranterne må genåbne, men det kan jo ikke være anderledes, lyder det fra Jesper Jensen.

Den idylliske kro har været lukket siden starten af december, men inden længe kan den atter fyldes med glade restaurantgæster, der har længtes efter en god spiseoplevelse. Arkivfoto: Mette Mørk

Til gengæld betyder det, at gæsterne kan glæde sig til en restaurant, der står knivskarp, når den atter må åbne, fortæller han. Blandt andet er der blevet lagt nyt gulv, og hele kroen bliver malet indvendigt.


Det bliver godt at kunne åbne for gæster igen - vi savner at servere god mad for gæsterne.

Jesper Jensen, indehaver


- Vi har desuden investeret i to nye, lækre vinkølere, så vi kan vise vores gode vine ordentligt frem, samtidig med at de bliver opbevaret korrekt, fortæller han.

Så selvom det har været nogle svære måneder med nedlukning og nu en vandskade oveni, er Jesper Jensen optimistisk.

- Det bliver godt at kunne åbne for gæster igen - vi savner at servere god mad for gæsterne. Og så falder det sammen med det nok allerlækreste tidspunkt på året, hvor det blandt andet er sæson for friske asparges og fjordrejer. Det er med til til lige at løfte det hele, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce