x
Annonce
Vejle

Grædefærdige sportsfiskere: Affugtere og varmekanoner havde lige tørret klubhuset - men så kom vandet igen

Den lille hytte i ådalen mellem Vejle og Skibet, som Vejle Sportsfiskerforening har lejet i en del år, står igen under vand. Foto: Mette Mørk
Det er tredje gang på bare tre år, at Vejle Sportsfiskerforenings klubhus står under vand. Bestyrelsen har indkaldt til krisemøde og indleder jagten på en løsning. For diger og sandsække duer ikke.

Vejle: Åh nej. Erik Asmussen holdt lige vejret en ekstra gang, da han i søndags så en noget vandig vejrudsigt i fjernsynet.

Kunne klubhuset nu holde tørt... denne gang? Sådan sad han lettere nervøs derhjemme.

Desværre ikke, kunne han morgenen efter besvare sit eget spørgsmål. Den lille hytte tæt ved Vejle Å mellem Vejle og Skibet, som Vejle Sportsfiskerforening har lejet i en del år, stod under vand. Masser af vand.

- Der var 40 centimeters vand fra gulvet for at være nøjagtig... jamen altså, vi er jo grædefærdige herude, siger formanden her et par dage efter, at vandmasserne fossede ind alle steder.

Det er ikke første gang, at sportsfiskenes opholdssted bliver ramt. Faktisk er det tredje gang på tre år.

Annonce

Vand i den mængde er bare svært at gardere sig imod. Vi havde ikke en chance.

Erik Asmussen, formand for Vejle Sportsfiskerforening

Gulv og inventar ødelagt

Det våde element forlod sine vanter rammer i åen og fandt første gang vej mod huset for tre års tid siden - og igen i oktober sidste år. Her blev gulvet og en stor del af inventaret fuldstændigt ødelagt.

Faktisk havde foreningen netop sat sidste punktum i den sag, da vandet igen hilste uvelkomment på.

- Siden oktober har vi haft affugtere hængende og varmekanoner stående. Så her var lige blevet så tørt og rart igen. Det er næsten ikke til at rumme, at vi står i situationen igen under et halvt år efter, indrømmer Erik Asmussen.

Holder et krisemøde

Nu melder tankerne om fremtiden sig. Hvad skal Vejle Sportsfiskerforening gøre? Det vil bestyrelsen finde ud af på et krisemøde.

- Hvordan forhindrer vi, at det sker igen? Det ved vi ikke selv, men der må da være nogen, som er klogere end os. Vi må søge deres ekspertise for at finde en løsning, forklarer formanden.

Erik Asmussen forventer ikke, at fiskerne finder løsningen nu og her, men den skal helst være klar inden næste gang, vejrudsigten ser dyster ud.

Medlemmerne havde selv på forhånd gjort alt, hvad de kunne, i samarbejde med Vejle Kommune, som ejer bygningen. De har bygget diger, og søndag lagde de sandsække rundt om huset.

- Vand i den mængde er bare svært at gardere sig imod. Vi havde ikke en chance, siger formand Erik Asmussen.

Vandet har i skrivende stund ikke forladt hytten. Vejle Sportsfiskerforening kan derfor slet ikke gøre brug af den. Bestyrelsens møde holdes privat, og til en anden snarlig komsammen har foreningen booket et lokale på biblioteket.

Klubhuset blev senest ramt af vandmasserne i oktober 2019. Faktisk var medlemmerne lige blevet færdige med at tørre huset og rydde op, da regnen igen ramte for fuld tryk i søndags. Foto: Mette Mørk

Vil bo i Ådalen

Ingen ved, hvornår sportsfiskerne kan vende tilbage, men tilbage vil de og helst inden 1. april, hvor den officielle fiskestart lyder. På nuværende tidspunkt har de heller ikke overvejet at leje sig ind et andet sted.

- Vi vil strække os langt for det sted. Her er så fantastisk med naturen og gode adgangsforhold. Vi vil helst ikke bo andre steder, mener Erik Asmussen.

Foreningen har et godt samarbejde med kommunen, og formanden regner heller ikke med, at økonomien til at få klubhuset på fode igen kommer til at volde de store problemer.

- Vi løfter i flok, som vi gjorde sidst. Men selvfølgelig koster det penge, og vi har ikke uanede mængder af midler, uddyber formanden.

Avisens fotograf havde onsdag formiddag en drone oppe over ådalen for at få et overblik over det våde område. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce