Annonce
Egtved

Grøn aftale skaber nye job i naturen: Ledige skal være med til at passe stier og bålhytter

Naturstyrelsen har løbende opgaver med blandt andet vedligehold af friluftsfaciliteter og naturpleje. Coronapandemien har fået endnu flere til at søge ud i naturen, så behovet for vedligehold og pleje er ekstra stort i øjeblikket. Arkivfoto: Jacob Schultz
Et flertal i Folketinget har vedtaget en ny grøn pakke, som giver 30 millioner kroner til blandt andet at ansætte 60 nye folk i Naturstyrelsen. Tre-fire af dem bliver ansat på Naturstyrelsens afdeling i Gødding Skov.

Gødding Skov: Under coronakrisen er danskerne valfartet ud i naturen. Det har man på Egtved-egnen mærket meget ved eksempelvis Syvårssøerne og for nylig ved vandreruten Egtvedpigens Fodspor, der viste sig at være så populær, at Vejle Kommune blev nødt til at lukke ruten igen midlertidigt af hensyn til naturen og lodsejerne.

Når mange flere benytter sig af veje, stier, bænke og sheltere i naturen, skaber det ganske naturligt et større slid på friluftsfaciliteterne. Og dermed mere vedligehold.

I forbindelse med finanslovsaftalen for 2021 indgik regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet en politisk aftale om grøn genopretning.

Annonce

Som en del af den aftale er der nu sat 30 millioner kroner af til at ansætte flere folk og indkøbe materialer til at styrke naturindsatsen og forbedre friluftsfaciliteterne i statens skove og naturområder.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe danskerne godt igennem coronakrisen, og som led i den grønne genstart af økonomien opretter vi nu flere job i det grønne. Det tjener to gode formål. Vi får vedligeholdt faciliteter ude i naturen til gavn for alle danskere, og vi giver mennesker, som ellers ville gå arbejdsløse under krisen, et job, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en pressemeddelelse.

Fedt med nye øjne

De 30 millioner kroner betyder, at Naturstyrelsen samlet kan ansætte op mod 60 nye medarbejdere fordelt på styrelsens 16 lokale enheder i seks måneder hen over sommeren. I Trekantområdet, der holder til i Gødding Skov, forventes der at blive ansat tre-fire nye folk.

- Det er stadig meget nyt, så vi ved endnu ikke præcis, hvor mange vi skal ansætte her hos os. Men det bliver rigtig fedt at få nogle nye folk ind. Det er altid godt med nogle nye øjne, som måske ser anderledes på det, vi går og laver. Måske de har nogle kompetencer eller nogle interesser, som gør, at de kan byde ind med nogle spændende idéer, siger Inken Breum Larsen, skovrider i Naturstyrelsen i Trekantområdet.


Men det bliver rigtig fedt at få nogle nye folk ind. Det er altid godt med nogle nye øjne, som måske ser anderledes på det, vi går og laver.

Inken Breum Larsen, skovrider


De nye folk skal primært hjælpe med at ordne friluftsfaciliteter såsom stier, bænke, madpakkehuse, bålhytter og sheltere, men vil også få opgaver som naturpleje og fremme af biodiversiteten.

- Vi har selvfølgelig en stribe opgaver i vores portefølje i forvejen, som de nye folk kan hjælpe med. Men vi er også meget åbne for at se, hvad de har at byde ind med, siger hun.

Inken Breum Larsen fortæller, at stillingerne slås op 25. april. Naturstyrelsen forventer med stillingerne at kunne tiltrække ufaglærte samt faglærte herunder blandt andre nyuddannede med lille joberfaring.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Hedensted

Patrick kedede sig som ung i Uldum: Nu vil han hjælpe med at skabe et nyt samlingssted i byen

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Alarm 112

Politi advarer om massiv udrykning: Men der er ikke grund til at være bange

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce