Annonce
Fredericia

Naboerne protesterede: Ejer ærgrer sig over politisk nej til fodboldgolf i Egeskov

Det grønne areal nedenfor boligområdet til Rands Fjord hører til ejendommen på Vejlby Kirkevej 59. Ejeren Martin Ohlsen har siden august sidste år været i dialog med Fredericia Kommune om dispensation fra landzonen til at etablere natur-fodboldgolf. Forventningen var et ja, men det blev et nej, fordi naboerne gjorde massiv indsigelse. Foto: Nana Hanghøj
Naboernes modstand betyder, at der ikke kommer en fodboldgolf-bane på Vejlbyvej. Det havde ejeren håbet, og forvaltningen havde påpeget, at der ikke var forhindringer i vejen ud over en stribe indsigelser fra naboerne. Dem lyttede politikerne til, og det ærgrer ejer af arealet ved Rands Fjord.

Egeskov: Planen for en fodboldgolf-bane var klar. Fredningsmyndighederne havde sagt ja. Kirken ovenfor var med på ideen. Mange glædede sig. Men de nærmeste naboer skød ideen ned, og politikerne i by- og planudvalget har lyttet.

- Vi siger nej til fodboldgolf på det sted. Vi synes rigtig godt om ideen, som vi håber, at man kunne tænke sig at etablere et andet sted - måske i Madsby Legepark, siger udvalgsformand Søren Larsen (S).

- Er det naboernes indsigelser, der har gjort udslaget?

Annonce

- Ja, det er det. De er nervøse for, hvad det får af betydning for dem, og det har vi haft forståelse for, siger Søren Larsen.

- Andre myndigheder har sagt ja - blandt andet Fredningsnævnet. Det har ikke haft indflydelse?

- Det handler om naboskabet, og der har været en meget massiv modstand fra naboerne, og det har vi som nævnt valgt at følge, siger Søren Larsen.

Forvaltningen havde indstillet at give dispensation imod krav om, at banen blev placeret uden for det fredede område ned mod fjorden, med åbningstider fra 1. maj til 1 oktober fra kl. 9-17, og at vedligehold af banen/græsslåning kun måtte foregå på hverdage.

- Vi har justeret banen som ønsket, og vi havde faktisk forstået, at det ville være en formsag at få lov, siger idemand og ejer af arealet Martin Ohlsen.

Sådan var banen tænkt placeret i Egeskov neden for boligerne på Hvidtjørnevej og ejendommen, som det tilhører på Vejlby Kirkevej 59. Tegning: Ansøgningen/Fredericia Kommune

Banen skulle have været lavet alene med mindre forhindringer lavet af naturmaterialer og uden bygninger. Udformningen var med til at sikre et ja fra Fredningsnævnet. Nævnet skriver:

"Da især det ansøgtes diskrete fremtoning i landskabet, og da der i landskabet kun etableres mindre forhindringer udformet i naturmaterialer, vurderer fredningsnævnet, at det ansøgte ikke vil stride mod fredningens formål."

Men i sidste ende vendte politikerne i udvalget tommelfingeren ned.

Uforstående idemand

Martin Ohlsen er uforstående.

- Den havde jeg ikke set komme. Jeg ved, at mange i Egeskov har syntes, at det var en rigtig god ide, og havde glædet sig. Vi har været i fin dialog med kirken, som er nabo til arealet, og en række myndigheder havde sagt ja. Så jeg troede på, at politikerne ville godkende det, siger han.


Den havde jeg ikke set komme. Jeg ved, at mange i Egeskov har syntes, at det var en rigtig god ide, og havde glædet sig. Vi har været i fin dialog med kirken, som er nabo til arealet, og alle myndigheder havde sagt ja. Så jeg troede på, at politikerne ville godkende det.

Martin Ohlsen - idemand bag fodboldgolf


Arealet mellem Rands Fjord og bebyggelsen nedenfor Hvidtjørnevej hører til den ejendom på Vejlby Kirkevej 59, som Martin og hans hustru købte for fem år siden. Det grønne areal ligger i landzone, så det ville kræve en dispensation at etablere golfbanen.

- Det skulle være et hyggeligt sted, hvor man ikke ville genere nogle. Naboerne har påpeget, at de vil blive generet med indkig fra banen, og at deres huse ville tabe i værdi. Det har jeg svært ved at forstå, siger Martin Ohlsen.

Han og hustruen har svaret på alle indsigelser og forsøgt at berolige naboerne med, at der er tale om naturgolf, at ejendomsmægler vurderer, at banen ikke vil påvirke huspriserne, og at banen ligger uden for det fredede område.

Annonce

Anden mands grund, men

Men naboernes negative stemme blev afgørende, og Venstres Kenny Bruun Olsen bakkede fuldt op om beslutningen.

- Det er en rigtig god ide med fodboldgolf, men placeringen er skidt. Jeg tror, de fleste vil have sig frabedt at få den aktivitet lige uden for døren. Der ville være åbent alle dage også i weekenden. Naboerne har købt deres huse med forventning om at bo ud til grønne områder, så jeg forstår dem godt, siger Kenny Bruun Olsen.

- Men arealet er jo ikke deres, så de kan vel ikke bestemme over det?

- Det kan de selvfølgelig ikke, men i denne her situation, hvor anlægget kræver en dispensation, kan vi gå ind at vurdere, om vi synes, at det er en god ide eller ej. Og det mener vi ikke, siger Kenny Bruun Olsen.

Efter politikernes nej til fodboldgolf på området overvejer parret, hvad der så skal ske på arealet.

- Måske skal vi plante vildthegn, som kan være til glæde for fugle og insekter, siger Martin Ohlsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce