Annonce
Give

Grønbjerg Hotel til salg: 'Jeg ved jo ikke, hvor lang tid jeg har igen'

Bent Sandfeld, der udover at eje hotellet på Hovedgaden 34 i Grønbjerg, også er forpagter på Filskov Kro, har på grund af sygdom sat Grønbjerg Hotel til salg. Foto: Jim Hoff
Det gamle hotel på Hovedgaden 34 i Grønbjerg er sat til salg. Hotellet ejes af Bent Bredvig Sandfeld, der grundet svær sygdom ser sig nødsaget til at afhænde hotellet, som han købte i 2007.

GRØNBJERG: I 2007 købte Bent Sandfeld hotellet i Grønbjerg for i samarbejde med gode kolleger at få sat hotellet tilbage på sporet.

Sandfeld overtog kroen fra ægteparret Ida og Jens Verner Hansen, der havde drevet kroen i 44 år, først som afholdshotel og fra 1973 som almindelig hotel og kro.

Selve hovedbygningen på kroen/hotellet blev opført i 1905 og er over tid blevet udvidet med forskellige til- og udbygninger.

Hotellet har gennem en årrække været det faste holdepunkt, når der på Grønbjerg/Langelund-egnen skulle holdes selskaber med god hjemmelavet dansk mad på menuen.

Krostuen havde også sin tid som det naturlige sociale samlingspunkt, hvor lokalområdets folk kunne udveksle lokale og nationale nyheder over en kold Carlsberg.

Hotellet i Grønbjerg er med ord andre et lokalhistorisk koryfæ, der i dag står tilbage som et monument over en efterhånden svunden tid, hvor den daglige brug af kroer og hoteller var en naturlig del af borgernes sociale adfærdsmønster.

"Hvis bare væggene kunne tale", siger et ordsprog, og kunne de det, ville der nok være en del at lytte til på adressen Hovedgaden 34 i Grønbjerg.

Annonce

Jeg ved jo ikke, hvor lang tid jeg har igen. Derfor er det vigtigt for mig, at Louise og børnene ikke kommer til at hænge økonomisk på hotellet her i Grønbjerg.

Bent Sandfeld, ejer af Grønbjerg Hotel

For stor en opgave at drifte to hoteller

Efter at Bent Sandfeld overtog kroen i 2007, kørte hotellet videre med selskaber, og da den driftige unge kromand i 2013 blev headhuntet til at forestå genrejsningen af Filskov Kro, kørte hotellet videre i en slags symbiotisk fællesdrift med Filskov Kro.

- Vi lancerede så i 2014 konceptet "Kromandens Mad", som skulle køres fra køkkenet i Grønbjerg, men efterhånden som aktivitetsniveauet steg på Filskov Kro, var det svært og logistisk tungt at holde gang i hotellet i Grønbjerg også. Derfor kørte vi rent videre med Filskov Kro og flyttede eventuelle Grønbjergbaserede selskaber til Filskov, fortæller Bent Sandfeld.

Siden juni 2018 har konceptet "Måltidskassen" lejet sig ind på hotellet i Grønbjerg, men dette lejemål ophører omkring årsskiftet.

Det er den ene grund til, at Sandfeld nu sætter hotellet i Grønbjerg til salg. Den anden og mere tungtvejende årsag skal findes i Sandfelds sygdomsforløb.

Salget handler også om rettidig omhu

I februar 2019 blev Bent diagnosticeret med inoperabel kræft i hjernen, og efter en lang periode med strålebehandlinger, er han nu igang med et lige så langt forløb med kemo.

Et opslidende og hårdt forløb, og da lægerne på intet tidspunkt har kunnet tænde bare det mindste lys i forhold til behandlingernes effekt på hans livskvalitet og levetid, har Bent ud fra devisen om rettidig omhu valgt at få orden på så mange sager og løse ender som muligt, så en eventuel tilværelse uden ham ikke vil efterlade hans hustru Louise med en lang række uafklarede sager af praktisk og økonomisk karakter.

- Jeg ved jo ikke, hvor lang tid jeg har igen. Derfor er det vigtigt for mig, at Louise og børnene ikke kommer til at hænge økonomisk på hotellet her i Grønbjerg. Louise er indstillet på at køre driften på Filskov Kro videre efter mig, og det i sig selv er en stor opgave. Hun har ikke brug for at skulle tænke på hotellet her i Grønbjerg også, forklarer Bent Sandfeld.

Apropos Filskov Kro, så er det vigtigt for Bent at pointere, at kroen kører videre på samme niveau, som da han var 100 % frisk.

- Louise har virkelig styr på tingene, og jeg har et godt, dygtigt og engageret personale, der kører kroen flot og driftsikkert videre i min ånd. Både nu og fremover. Jeg er da også selv stadig lidt aktiv på kroen i små bidder, så jeg kan følge med, for det er vigtigt for mig, at alt er 100 % i orden, og at vi kun sender glade og tilfredse kunder ud af huset, siger Bent Sandfeld.

"Ser mange muligheder"

Det er ejendomsmægler Maiken Nørtoft, RealMæglerne i Give, der har ejendommen til salg, og hun ser salgsopgaven som en interessant og spændende udfordring.

- Det er som ejendomsmægler altid spændende med denne her slags lidt specielle salgsopgaver som et salg af Grønbjerg Hotel jo er. Bygningen i sig selv rummer jo mange kvadratmeter og dermed også en del muligheder. Naturligvis kan det køres videre som hotel. Men jeg ser da også en mulighed for at drive Bed and Breakfast, ferielejligheder, lettere erhvervsvirksomhed, boliger til udlejning, eller blot en privat bolig med rigtig meget plads og store gildesale, hvor hele familien kan boltre sig, siger Maiken Nørtoft og fortsætter:

- Der er jo allerede en privat bolig integreret i Grønbjerg Hotel, så det er ikke kun de erhvervsdrivende, der kunne have interesse i ejendommen. Jeg synes så absolut, at mulighederne er mange, så nu smøger vi ærmerne op og går i gang med at få markedsført salget af hotellet, siger Maiken Nørtoft.

- Vi kan godt bruge en del af inventaret på kroen i Filskov, men jeg er da forhandlingsvenlig og kan godt acceptere, at inventaret bliver en del af et samlet salg. Det tager vi, når det bliver aktuelt, siger Bent Sandfeld.

Så står du lige og mangler et hotel med en spændende og lang historik, så ved du, hvor du skal lede!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lis’ mand blev formentlig smittet på sygehuset: - Jeg ville gerne have haft en anden afsked

Annonce