Annonce
Give

Grønbjerg-Langelund julemarked: Nu med endnu flere udstillere

Der var rift om populære julenisser som disse. Foto: Christina Mosegaard
Julemarkedet i Grønbjerg-Langelund, der jo er et relativt nyt lokalt julemarked med sine to år på bagen, var nærmest en større succes i år end det første år. Der var flere udstillere og mindst lige så mange besøgende som sidste år. Stemningen var rigtig hyggelig og julehumøret var helt klart til stede i Elkjær hal og Multihus. - Vi går stadigvæk og stritter med armene, og har svært ved at få dem ned. Vi gør det igen næste år, lyder det fra Margit Klausen, der er medarrangør af julemarkedet. Hun snakkede også med udstillerne efter markedet og her var de ret godt tilfredse med forløbet, og med købelysten.
Annonce
Mjød og snaps med honning - uhmmm. godt at varme sig på i vinterkulden. Julemarkedet havde meget at byde på. Foto: Christina Mosegaard

Julesager og hygge

Der var nisser, rensdyr, hjerter, hjemmestrikkede julesokker, keramik, flet, juleklip, kunst, julekager og meget meget mere. Julestemning var der masser af, der var glade mennesker som hyggede sig og der var en god flok børn som fik hilst på julemanden som naturligvis havde medbragt lækre godteposer til dem og ved juletræet i hallen blev der sunget og hygget.
Der var også udstillere "udefra". Her ses to glade quinder fra Vejle og Thyregod. Foto: Christina Mosegaard

Også udstillere udefra

- Vi havde hørt at julemarkedet her skulle være rigtigt hyggeligt, det ikke er alt for stort og så er der mulighed for, at have tid til at snakke med de som kommer, lød det fra to af de nye udstillere Heidi Ravn fra Thyregod og Kathja Egebæk fra Vejle. Begge var de begejstrede for at være en del af julemarkedet i Grønbjerg-Langelund.

Heidi Ravn fra Thyregod havde blandt andet medbragt betonfigurer af svampe i røde og grå farver som hun selv havde fremstillet. Kathja Egebæk fra Vejle er grafiker og med sig havde hun blandt andet et stort udvalg af papirklip og udskæringer. Faktisk kunne man købe sig et stykke af royale fornemmelser. Det er nemlig sådan, at Kathja Egebæk er en af de to kunstnere bag den smukke digitale blomsterbuket med den dansende ballerina i toppen som blev overrakt til Hendes Majestæt Dronning Margrethe II da hun i år var på besøg hos Spinderihallerne i Vejle.

På julemarkedet i Grønbjerg-Langelund solgte Kathja Egebæk de digitalt fremstillede papirsblomster, akkurat ligesom de der var i dronningens buket.
ALtid godt med julegodter fra den søde julemand. Foto: Christina Mosegaard.

Nisser på bestilling

På julemarkedet kunne man også møde to søstre, der sammen med deres tredje søster og 89-årige mor alle er meget dygtige strikkere. Deres strik kunne man nyde og naturligvis også købe i deres stande.

Dagen før havde de været med på julemarkedet i Thyregod hvor den ene af søstrene havde solgt så mange strikkede julenisser, at der ikke var nok at sælge af i Grønbjerg. Derfor sad hun i sin stand med strikkepinde og garn, i fuld sving med at fremstille endnu flere... til de som havde skrevet sig op på venteliste til at kunne købe dem.

Kreativitet og duften af flæskesteg

Den lokale gruppe Kreative Værested, sørgede for at hygge og juleklippe-klistre med alle børn som havde lyst til at komme forbi og i kantinen duftede det skønt af frikadeller, flæskesteg og æbleskiver. Skulle man denne blæsende, kolde og regnfulde novemberdag have været helt forladt af julefornemmelser, da må man sige at et julemarked nok er den perfekte kur derpå.

- Vi havde også fået en gave fra alle udstillere, og der blev fundet 21 glade vindere af de fine ting som vi havde fået, fortæller Margit Klausen afsluttende, som sammen med resten af gruppen bag julemarkedet er godt tilpas og tilfreds med denne novemberdags herlige julemarked.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce