Annonce
Kultur

Grønlændere sender julehilsen hjem fra VEjle

Lørdag samles herboende grønlændere igen i DGI Huset for at sende en julehilsen hjem til landet højt mod nord. Arkivfoto: Martin Ravn
Lørdag lægger DGI Huset hal til det traditionelle julearrangement, der optages og sendes juleaften i Grønlands tv.
Annonce

Vejle: "Jeg vil købe Grønland."

I august lykkedes det præsident Trump at få Grønland i verdens søgelys med sin udtalelse om, at USA var klar til at købe Grønland.

Han havde ikke forstået sammenhængen mellem Danmark og verdens største ø - man kan ikke sælge noget, man ikke ejer - men udtalelsen gav ny næring til debatten om Danmarks bånd til landet højt mod nord, og Trump fik sat Grønland på verdenskortet.

Annonce

Byrådsmedlem taler

Grønland har også fyldt en del i Vejle de seneste år, fordi byrådsmedlem Morten Skovlund (S) for tre år siden fik sat særligt fokus på vilkårene for unge grønlændere i Vejle og Danmark. Det skete i hans egenskab af ungevejleder, og siden han blev valgt til byrådet i 2017, har Morten Skovlund fortsat arbejdet.

Derfor er det rimeligt, at han er blandt talerne, når herboende grønlændere på lørdag samles i DGI Huset. Her afvikler Fællesforeningen Inuit det traditionelle "Julehilsen til Grønland". Arrangementet optages af Grønlands radio og tv, KNR, og sendes juleaftensdag i Grønland.

Morten Skovlund skal på talerstolen sammen med de grønlandske folketingsmedlemmer Anja Chemnitz-Larsen og Aki-Matilda Høegh-Dam under det to-en-halv time lange program med dans om juletræ, korsang og fællessang.

Inden det for alvor går løs i DGI Huset er der gudstjeneste i Vor Frelsers Kirke klokken 11.30, og når tv-programmet er optaget, er der fællesspisning og fest.

Det fuldstændige program med entré-priser kan ses på foreningens hjemmeside på http://inuit-dk.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Vejle

Man skal være præcis i sin kritik

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Hedensted For abonnenter

Butiksdetektiv fangede fire tyve samme dag: - Det er sørgeligt, men desværre ikke overraskende

Annonce