Annonce
Vejle

Grønlandske unge får café på Campus

I oktober havde Morten Skovlund besøg af Atsa Heilmann og Marianne Larsen fra Ilulissat og Aasiaat. De to grønlandske ungevejledere var inviteret til Vejle for at få et personligt indtryk af de vilkår unge grønlændere møder i Danmark. Foto Michael Svenningsen

Et års arbejde med tilbud til unge grønlændere i Vejle giver nu konkrete resultater. I slutningen af april åbner en café for unge, der har valgt at forlade deres grønlandske hjemland og søge lykken i Vejle

Vejle: Unge grønlændere får snart et mødested i Vejle.

I slutningen af april åbner en café for unge, der har valgt at forlade deres grønlandske hjemland og søge lykken 4000 kilometer længere mod sydøst i Vejle.

I et år har ungevejleder Morten Skovlund fra Ungdommens uddannelsesvejledning arbejdet på at forbedre vilkårene for de op mod 140 unge grønlændere, der hvert år banker på døren til Vejle Kommune. Sammen med beskæftigelsesvejleder Ann Ingemann fra kommunens jobcenter, har han haft besøg af kolleger fra de to vestgrønlandske byer Aasiaat og Ilulissat og været på genvisit. Og nu begynder arbejdet at bære frugt:

- Vi har fået en aftale med Campus Vejle om at låne et lokale to gange om måneden. Samtidigt får vi også adgang til træningsfaciliteter og den lille hal, der hører til Campus Vejle, fortæller Morten Skovlund.

Et af formålene med caféen er at skabe kontakt til de unge grønlændere på et sted, der hænger sammen med kommunens uddannelsestilbud. Håbet er, at det kan være med til at åbne de unges øjne for de uddannelsesmuligheder, der er i Vejle.

Caféen på Campus Vejle skal være med til at åbne de unge danskeres øjne for de ressourcer, der er i de grønlanske unge

Morten Skovlund - initiativtager til den nye café

På produktionsskole

Morten Skovlund har allerede haft en vis succes med opsøgende arbejde. Han har flere gange deltaget i den grønlandske café, der hver torsdag åbner dørene i Foreningernes Hus midt i Vejle. Og her har han blandt andet hjulpet en ung mand ind på Vejle Produktions og Uddannelsescenter.

- Lige nu har vi fem grønlandske elever, der møder op og deltager i undervisningen, fortæller Morten Skovlund.

De fem er en del af de unge, der fremover vil komme i caféen. Foreløbig kører tilbuddet på frivillig arbejdskraft - blandt andet Morten Skovlunds. Det Grønlandske Hus i Odense stiller også medarbejdere til rådighed for arbejdet med de unge., mens Rema 1000 i Skolegade bakker op med frugt og anden forplejning til caféens gæster.

Første cafédag bliver fredag d. 28. april. Det falder sammen med, at der er besøg fra produktionsskolen i Aasiaat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112

Brand var en and

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce