Annonce
Vejle

Grønt Forum er klar til at kickstarte klimarejsen

Oversvømmelser er en del af fremtidens klimaudfordringer. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Klimaet er det gennemgående tema på Grønt Forums årsmøde tirsdag 28. januar i Spinderihallerne i Vejle.

Vejle: 2020 kommer til at stå i klimaets tegn. Også for Vejle Kommune, der sidste år besluttede at deltage i projekt DK2020, som Realdania, bynetværket C40 og den grønne tænketank Concito står bag.

Den store overligger hedder, at for at nå Parisaftalens mål skal vi være CO2-neutrale i 2050 og skabe en effektiv beskyttelse af kyster og områder, der er truet af stigende vandmasser som følge af klimaforandringer.

- Vi har valgt at deltage i DK2020-indsatsen på grund af de helt aktuelle klimaudfordringer, som aldrig har været tydeligere end i dag. Specielt i Vejle Kommune, hvor Vejle by er udpeget som oversvømmelsestruet og gennem tiderne har oplevet oversvømmelser af flere omgange, er det helt åbenlyst, at klimaforandringerne har konsekvenser, siger Karl Erik Lund (DF), formand for natur- og miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

Derfor sætter Grønt Forum fokus på klimaet ved det årlige møde tirsdag 28. januar klokken 17.30-21 i Spinderihallerne i Vejle.

Aftenen begynder med fællesspisning og fortsætter med dialog mellem politikere, borgere, små grønne virksomheder og medarbejdere i Vejle Kommune.

Annonce

Erfaringer fra Oslo

Gennem de sidste mange år har Vejle Kommune arbejdet på at sikre sig mod klimarelaterede oversvømmelser. Og det har Grønt Forums medlemmer også. Mange af de gode initiativer er samlet i en film, som vises på aftenen.

Vejle Kommune står heldigvis ikke alene i kampen mod klimaforandringerne. Store byer er allerede i gang. I løbet af aftenen får deltagerne indblik i, hvordan Oslo arbejder med at reducere drivhusgasudledninger yderligere frem mod 2050, hvor der skal opnås CO2-neutralitet. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce