Annonce
Vejle

Grønt indkøbstilbud fik varm velkomst i Vejle - men lukker alligevel i næste uge

Den vejlensiske madvært Fie Boesgaard ærgrer sig over, at tirsdag i næste uge er sidste gang, at hun kan udlevere økologiske varer til vejlenserne i Spinderihallerne. Madsamling Danmark har valgt at trække stikket på den landsdækkende ordning. Foto: Mette Mørk

Madsamling Danmark lukker 16 indkøbsordninger rundt i landet i næste uge. Det ærgrer blandt andet i Vejle, hvor ordningen netop har mærket medvind.

Vejle: Muligheden for at handle økologiske og lokalt producerede grøntsager, kød og andre fødevarer på Madsamling.dk forsvinder om en uge.

Madsamling Danmark har meldt ud, at man lukker webportalen på landsplan i næste uge.

Det er den hjemmeside, kunderne går ind på, når de sidder hjemme i deres magelige sofa og bestiller varerne hos de forskellige producenter, som møder op til den ugentlige udlevering med deres varer.

Det er blot et par uger siden, at avisen besøgte Madsamling Vejle og talte med tilfredse producenter og kunder. Men nu stopper den ugentlige udlevering af varer i Spinderihallerne, på Haraldskær Avlsgård, i Egtved og de 15 andre steder i landet, hvor Madsamling sætter producenter og kunder stævne.

I Danmark har vi 13.500 registrerede medlemmer, men det er ikke lykkedes at konvertere nok til at blive aktive handlende.

Søren Kielgast, landechef, Madsamling.dk

Salget er for lavt

Landechef for Madsamling Danmark, Søren Kielgast, bekræfter beslutningen og forklarer den med, at økonomien ikke længere hænger sammen for det oprindeligt franske projekt.

- I Danmark har vi været i gang i to år nu, og selvom det går godt nogle steder - blandt andet i Vejle - er udfordringen, at salget samlet set er for lavt. Økonomien er ikke bæredygtig. Mange melder sig til og interessen er stor, hver gang vi åbner en ny Madsamling. Men når den travle hverdag sætter ind, bliver det en udfordring for mange at planlægge et indkøb, siger Søren Kielgast.

Han har kun fået positiv respons på forholdet mellem pris og kvalitet på ordningens varer, men det er ikke gået så hurtigt som forventet med at få nok madsamlinger rundt i landet.

Annonce

Halvdel under opbygning

På Madsamling.dk viser danmarkskortet, at der er 32 madsamlinger. Men klikker man sig ind på de forskellige lokaliteter, viser det sig, at halvdelen blot er under opbygning.

- Vi er nået til vores mætningspunkt og har forgæves forsøgt at finde flere midler fra investorer. Men det har været svært, for vi kan ikke tilbyde et patent, så investorerne kan håbe på at få deres penge 30 gange igen om 10 år. Vi har en franchiseaftale med det franske system og kører samme platform som i syv andre lande, fortæller Søren Kielgast.

Annonce

Ikke nok til markedsføring

Madsamling Danmark tager 10 procent af indtægten fra al salg, og selvom om landechefen nu sidder alene med administrationen, hænger økonomien ikke sammen.

- Vi har været nødt til at skrabe helt ind til benet. Men salget i Danmark er fortsat for lille til at give et afkast, der gør, at vi kan markedsføre ordningen tilstrækkeligt, siger landechefen.

Annonce

Kommer på dårligt tidspunkt

I Vejle betyder beslutningen, at den sidste vareudlevering finder sted tirsdag 16. oktober.

Det ærgrer den vejlensiske madvært Fie Boesgaard, der har stået for at koordinere Madsamling Vejle og stod for transporten af varer ud til Haraldskær. Beslutningen kommer helt bag på hende.

- Det er møgærgerligt, for lukningen kommer på et tidspunkt, hvor vi oplevede lidt fremdrift i Vejle og netop havde åbnet i Egtved med øget interesse. Vi er lige vokset fra 700 til 773 medlemmer på få uger. Derfor er det ekstra ærgerligt, siger Fie Boesgaard.

I Egtved nåede de at introducere ordningen onsdag i sidste uge, og her bliver det kun til tre udleveringer i alt, inden ordningen nedlægges.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det bliver værst for forældrene': Lederen på en af kommunens største skoler er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Vejle

Det er smart og intelligent: Sådan får man styr på affaldstømningen

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Annonce