Annonce
Vejle

Grønthandleren ville bare sælge bær: Men det har taget overhånd

Jacob Thougaard er nu for fjerde gang tilbage i Vejle, og det ligner en regulær butik, han har genåbnet i Paladspassagen. Om han senere rykker ind i et regulært lejemål i passagen, hvor det nu kan regne ind, har han ikke afgjort. Foto: Yilmaz Polat
Jacob Thougaard er vendt tilbage til Paladspassagen med mere end nogle bær. Han bliver, indtil frosten tvinger ham til at finde en anden løsning.

Vejle: For fjerde gang har grønthandler Jacob Thougaard gjort comeback i Vejle.

30. marts lukkede han sit Frugt- og Blomsterland efter fem år i Mary's, og dengang var gnisten væk. Grønthandleren havde tabt en million kroner i de fem år, han havde haft forretning i centret, og med fjernelsen af centrets glastag i sigte valgte Jacob Thougaard at lukke sin butik i centergaden.

Den gang proklamerede han dog, at han nok ville vende tilbage med et bord for at sælge sommerens bær:

Det er dog langt mere end blot jordbær og kirsebær, grønthandleren nu har stående i den del af Paladspassagen, som vender ud mod gågaden. Her fylder grøntsager, orkideer og frugt kasser og hylder godt op ved indgangen til passagen og adskillige meter ned ad sidegaden til strøget.

Annonce

Det har taget en lille smule overhånd. Det må jeg indrømme. Det var ikke planen at åbne en halv butik, men når efterspørgslen er her, er man jo slem til at sprede sig.

Jacob Thougaard, grønthandler

Slemt til at sprede sig

- Det har taget en lille smule overhånd. Det må jeg indrømme. Det var ikke planen at åbne en halv butik, men når efterspørgslen er her, er man jo slem til at sprede sig. Orla (Damgaard, ejer af Paladspassagen, red.) vil også gerne have, at vi er her, for vi skaber liv og sydlandsk stemning, siger Jacob Thougaard.

Selvom vareudbuddet er mere end halveret i forhold til den oprindelige butik, er omsætningen hos grønthandleren nu stort set den samme som tidligere, hvor han ikke havde overskud til at trække løn ud til sig selv.

- Det har hjulpet, at vi er kommet tættere på gågaden, hvor vi lettere kan fange folk. Vi har også rykket disken tættere på strøget, og det gør det noget nemmere for kunderne. Og så køber vi bare de bedste produkter på markedet. Det må folk betale lidt ekstra for, men det vil de også gerne, konstaterer grønthandleren.

Regn er intet problem

Glasset i taget over det tidligere shoppingcenter er nu fjernet, mens selve tagkonstruktionen demonteres de kommende uger.

Men allerede nu regner det ned i Paladspassagen, som gaden igen er blevet døbt.

Det er dog ikke noget, der holder grønthandleren væk, selvom han ikke lejer et egentligt butikslokale i passagen. Men hvor længe Jacob Thougaard, der fylder 70 år senere på måneden, bliver i denne omgang, har han dog ikke noget entydigt svar på.

- Regn er ikke noget problem, for vi har de store parasoller, og vi bliver her, indtil vi får problemer med frosten. Så må vi tage det derfra. Jeg ved ikke selv, hvad vi vil til den tid. Det kan være, at udlejeren kommer med en løsning, fortæller han.

Siden dette foto er taget er glasset i Paladspassagens tagkonstruktion fjernet. I den kommende tid skal de buede stålspær fjernes over gaden, hvor der indrettes lejligheder på 1. og 2. sal i det tidligere shoppingcenter. Foto: Yilmaz Polat

Køleranlæg brød sammen

Grønthandleren tror igen så meget på placeringen, at han har tændt kølerummet, som han fortsat råder over i passagen ud mod Tønnesgade.

- Køleranlægget kunne ikke tåle at stå ubrugt i flere måneder, for det brændte sammen, da jeg tændte for det igen. Så jeg har investeret i nyt udstyr og nyt inventar, siger Jacob Thougaard.

En ting er dog ikke, som det var, senest grønthandleren solgte varer til vejlenserne i den nordlige ende af gågademiljøet. Her ekspederede Jacob Thougaards kone, Marianne Nielsen, kunderne, men hun er ikke fulgt med retur. Hun har i stedet fået job hos Billig Blomst i Kolding.

- For mig er det her også bare hobby. Selvom det godt nok er 12 timer om dagen, men jeg kan ikke lade være, siger grønthandleren med et smil.

Det var oprindelig meningen, at Jacob Thougaard blot ville vende tilbage til Paladspassagen med jordbær. Det er blevet til meget mere, og når jordbærsæsonen er ovre - formentlig efter næste uge - bliver grønthandleren i passagen. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce