Annonce
Erhverv

Grønthandlerne krydser fingre: Kasser til private holder skindet på næsen hos Byens Grønttorv

Da Byens Grønttorvs erhvervskunder for et år siden måtte lukke og grønthandlernes omsætning styrtdykkede, fik Lars Lodahls hustru en lys ide. Siden har Lars og medejer Johnny Andreassen hver torsdag pakket kasser til private kunder. Foto: Søren Gylling
Nytænkning sidste år har holdt liv i Byens Grønttorv, men de to kompagnoner glæder sig til, at deres primære kunder snart får lov at åbne deres restauranter, cafeer og virksomheder igen.

Erritsø: Nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde. Den fik også grønthandlerne i Erritsø, Lars Lodahl og Johnny Andreasen, til at tænke kreativt for at skaffe en ny indtægtskilde, da nedlukningen især ramte Byens Grønttorvs primære kunder, som er restauranter, cafeer, virksomhedskøkkener og kantiner i Trekantområdet.

Siden april 2020 har Byens Grønttorv solgt de såkaldte 'ja tak'-kasser med frugt og grønt til private. Og det tiltag har holdt skindet på næsen det sidste år, hvor de store, professionelle køkkener har været lukket ned i flere perioder.

- Salget af kasserne er stagneret siden sensommeren. Da det var vildest sidste år, solgte vi 300 kasser om ugen. Nu pakker vi mellem 60 og 80 kasser om ugen, fortæller Lars Lodahl og fortsætter:

- Omsætningen er 30 procent tilbage i forhold til, hvad vi plejer at omsætte.

Det er primært op- og nedlukninger af restaurationsbranchen i efteråret - og den seneste mere end tre måneder lange nedlukning vinteren over, der gør, at Byens Grønttorv taber 30 procent af den normale omsætning. Efter første nedlukning nåede de nemlig næsten tilbage på fuldt blus.

Byens online grønttorv

Byens Grønttorvs webshop sælger frugt, grønt, krydderier, tørfrugt, olivenolie, nødder primært til erhvervskunder.

Når den nye webshop går i luften, vil det også være muligt for private kunder at benytte sig af 'klik og hent'-funktionen.

Byens Grønttorv leverer blandt andre til storkøkkener, kantiner, børnehaver, skoler, forsamlingshuse, hoteller og restauranter.

Virksomheden ejes af Lars Lodahl og Johnny Andreasen, der startede med en fysisk grøntforretning.

I 2011 omlagde de virksomheden til online engrossalg, da privatkunderne stoppede med at handle i grøntforretninger efter finanskrisen.

Læs mere på www.byens-groenttorv.dk

Lars Lodahl er derfor glad for, at det kun er de to ejere, der er fuldtidsmedarbejdere. De har syv timelønnede medarbejdere, som har været meget fleksible. Og så har Lars Lodahl og Johnny Andreasen søgt alle de kompensationsordninger, de kunne. Og uden dem havde situationen været helt anderledes i dag ifølge Lars Lodahl, der ikke helt vil gisne om, hvor meget anderledes, det havde set ud for virksomheden uden hjælpepakkerne.

Annonce

Optimering og nye muligheder

Han og kompagnonen har derfor længe krydset fingre for en genåbning af samfundet. Både restauranter og cafeer, men også virksomhedskøkkener og kantiner har været lukkede, fordi mange medarbejdere har været hjemsendt.

Salget af frugt- og grøntsagskasserne er stagneret i forhold til sidste år under den første nedlukning. Foto: Søren Gylling

- Det bliver dejligt, når vores primære kunder åbner igen. Og så kan vi jo kun håbe det bedste, siger Lars Lodahl, der sammen med Johnny Andreasen har noget i støbeskeen til både erhvervs- og privatkunder.


Salget af kasserne er stagneret. Da det var vildest, solgte vi 300 kasser om ugen. Nu pakker vi mellem 60 og 80 kasser om ugen.

Lars Lodahl, den ene af de to ejere af Byens Grønttorv


Lars Lodahl og hans kompagnon Johnny Andreasen har nemlig ikke brugt den seneste nedlukning af deres primære kunder på at sidde på kontoret på Brovadvej 23 med krydsede fingre.

Stilleperioden er blevet brugt på at lave en ny webshop på hjemmesiden som giver mulighed for med et klik at sammensætte sin frugt og grønt kasse, ligesom man ønsker den.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce