Annonce
Børkop

Graaauuuuw: Skærup Zoo og jaguar-ungerne er klar til sæsonåbning

Graaaauw. Disse to charmebøffer er kommet til verden i Skærup. Privatfoto: Jonas Schou
Skærup Zoo åbner på lørdag. Nyhederne er både nye jaguar-unger og et krav om, at alle over 14 år skal fremvise en negativ corona-test, hvis de ønsker at besøge parken.

Skærup: De blev født lige omkring juletid, og de to pelsede vinterbørn er nu blevet det ældre. Og klar til at møde publikum.

For lørdag åbner Skærup Zoo efter en lang vinterpause, og de to små jaguarer (den ene er sort og kaldes derfor panter) bliver ganske givet havens helt store trækplaster.

- De er helt vildt nuttede, og de er trygge. Det samme er deres forældre. Jo, det kører rigtig godt for vores lille jaguarfamilie. Vi kan selvfølgelig ikke give synsgaranti, for de bevæger sig rundt både ude og inde, og de tager nogle gange en lur i fred og ro. Men udgangspunktet er, at de kan ses sammen med deres stolte forældre, siger Karina Schou, der er direktør for Skærup Zoo.


Det er en del nye dyrebørn, så det er bare forår, og det er dejligt.

Karina Schou, direktør for Skærup Zoo


Ud over de store kattedyr har især aberne været aktive på familieforøgelses-delen. Blandt andet er der familieforøgelse hos de Rødhåndede Tamariner.

- Det er en del nye dyrebørn, så det er bare forår, og det er dejligt, siger direktøren.

Annonce

Legeplads er på vej

Vinteren har, ud over reproduktive dyr, været en tid, hvor den lokale zoologiske have har bygget nyt og om. Ikke i det store, men en del er sket med hensyn til indhegninger og den slags.

- Vejret har dog betydet, at vi ikke når at blive klar med en ekstra legeplads. Men den er på trapperne, lover direktøren.

Faderen til de små er ham her. Panteren Carlos. Her indfanget i en, skal vi kalde det, meget rolig stund. Arkivfoto: Mette Mørk.

Så lørdag går det atter løs, men tingene er bestemt ikke som vanligt.

- Nej, myndighederne stiller som krav, at man skal møde op med en negativ coronatest, og det lever vi selvfølgelig op til. Det er klart, at det giver os en ekstra opgave, og det er jo ikke noget, vi har nogen erfaring med, men vi er så klar, vi kan blive. Og jeg håber, at gæsterne tager vel i mod det. Det er trods alt ikke noget, vi står alene med. Det er et krav hos alle zoologiske haver og forlystelsesparker, så det er noget, vi alle bare skal vænne os til, siger Karina Schou.

Skærup Zoo runder 20 år her i 2021. Der er i alt 300 dyr i parken, der bliver besøgt af cirka 35.000 gæster årligt.

Medbringe negativ testsvar

For at komme ind i Skærup Zoo (og andre zoologiske haver) skal du medbringe dokumentation for enten en negativ antigentest (også kendt som hurtigtest) eller en negativ PCR-test (podning i halsen) som er maksimalt 72 timer gammel ved ankomsten til Zoo.

Dokumentationen skal indeholde den testede persons navn, testtidspunkt samt testresultat

ID skal vise. Det er i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort.

Dokumentation kan både foreligge i papirformat og elektronisk.

Der er undtagelser, deriblandt skal børn under 15 år ikke fremvise et testresultat. Det samme gælder folk, der af fysiske eller psykiske grunde ikke kan få taget en test.

Det gælder, i skrivende stund, stadig, at det er forbudt at være mere end fem samlet. Også inde i parken. Og man skal bære mundbind indendørs. Butikker og toiletter må være åbne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce