Annonce
Ikast-Brande

Graffiti-kunst afløser street art

Ralf Monnerup, manden bag denne springende mammut, er blandt de 10 graffiti-kunstnere, der kommer til Brande for at illustrere graffitiens historie på skaterhallens ydermure. Det gør han 26. september samtidig med, at Urban Street Zone indvier deres nye udendørs-område.. Illustration: Ralf Monnerup
"Urban graffiti festival" skal finde sted i Brande 26. september.
Annonce

Brande: Street art blev der som bekendt ikke malet noget af i Brande i år, men lørdag 26. september inviterer street sport-foreningen Urban Street Zone i samarbejde med Lions Brande, som har arrangeret de foreløbig fem street art-festivaler, der er blevet afholdt, til den første udgave af det, der har fået titlen ”Urban graffiti festival.”

Corona-pandemien har været skidt nyt for mange arrangementer, der er blevet udsat eller aflyst; således også den sjette internationale street art-festival i Brande, som skulle have fundet sted i forrige weekend.

Graffiti-kunstneren Ralf Monnerup har også malet denne væg med blomster. Illustration: Ralf Monnerup

Mens der derfor ikke bliver malet ny street art i Brande i år, har corona-situationen indirekte betydet, at det bliver muligt at afholde en form for alternativ til street art-festivalen lørdag 26. september, hvor 10 af Danmarks absolut førende graffiti-kunstnere kommer til byen for at dekorere ydermurene ved skaterhallen på Mylius-Erichsensvej.

Den direkte anledning er indvielsen af Urban Street Zones nye udendørsområde, der forventes at stå klar til den tid, og så er det desuden dagen efter kulturnatten, som afholdes over hele Ikast-Brande Kommune fredag 25. september.

Egentlig var hovedparten af de 10 graffiti-kunstnere fuldt booket til anden side, men det fik coronaen sat en effektiv stopper for, så derfor har de fået mulighed for at komme til Brande i samlet flok og give de røde murstensmure helt nyt liv.

Annonce

Graffitiens historie

Planen er, at de 10 kunstnere hver især skal dekorere et fag – ikke direkte på muren, men på en stor plade på 244 x 244 cm, som efterfølgende bliver rammet ind med en jernramme og sat op på muren og tilsat LED-belysning – og de 10 motiver skal til sammen beskrive graffiti-kunstens udvikling.

Dermed vil man, når man i fremtiden ankommer til skaterhallen, blive budt velkommen af 10 farvestrålende graffiti-motiver. Præcis som gavlmalerierne (og i modsætning til street arten) er det nemlig meningen, at de 10 værker skal være af blivende karakter.

Skulle lørdagen blive ramt af dårligt vejr, hvilket jo ikke er helt utænkeligt på den tid af året, har kunstnerne i modsætning til street art-festivalen mulighed for at flytte maleriet indenfor i de to skaterhaller.

Annonce

God anledning

Mogens Bentzen fra Lions forklarer, at en del af årsagen til, at ”løverne” er gået med i projektet ganske enkelt er abstinenser.

- Vi er kede af, at der ikke blev noget i år (street art, red.), og så synes vi, det er en god anledning, siger han med tanke på indvielsen af det nye udendørs-område.

Festivalstemningen skal ikke kun leveres af de 10 malende kunstnere. Der bliver også levende musik med flere lokale bands, og desuden arbejdes der på en mini-udgave af den især sidste år så succesfulde street food-festival, denne gang udelukkende med lokale spisesteder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce