Annonce
Vejle

Graffitisynder skal afhøres af politiet

Vejle Kommune måtte mandag i gang med at rense facaden på Rådhuset ud mod Blegbanken. Her havde hærværksmænd sprayet graffiti flere steder. Foto: Kim Hesel

Troels Vesterlunds Facebookside er lukket, men den nåede at sikre tip, som politiet efterforsker.

Vejle: En ung vejlenser bliver en af de nærmeste dage kaldt til afhøring på politigården i Skolegade.

Samtalen kommer til at handle om graffitihærværk. Ifølge vicepolitiinspektør Mikkel Ross, der står i spidsen for lokalpolitiet i Vejle, har et vidne meldt sig:

- Vi taler først med vidnet, og senere bliver den unge indkaldt til afhøring, fortæller vicepolitiinspektøren.

Kontakten til vidnet er kommet i stand på baggrund af den Facebookside, som vejlenseren Troels Vesterlund oprettede for et par uger siden. Her har han med sit kamera dokumenteret op mod 1000 eksempler på graffiti i Vejles midtby.

Siden er lukket nu, men inden blev der via siden udlovet en dusør på 1000 kroner - og det fik et vidne til at melde sig.

Teknisk forvaltning har selv anmeldt graffitihærværket på rådhuset til politiet.

Kim Hesel (K) - næstformand i teknisk udvalg

Kan sætte navn på to

Vidnet var ifølge et opslag på hjemmesiden i stand til at navngive i hvert fald to af de unge hærværksmænd. Der skulle blandt andet være videooptagelser af, at der bliver sprayet tags på en facade - tags der går igen og igen over hele byen.

Det er det materiale, politiet nu har fået adgang til. Myndighederne kan også trække på det store billedmateriale, der var en del af Facebooksiden "Anmeld Graffiti", og nu er det så op til politiet, at føre sagen videre.

Byrådsmedlem: Håber det afskrækker

Næstformanden for teknisk udvalg, Kim Hesel (K) glæder sig over nyheden. Så sent som mandag måtte kommunen have rengøringsfolk i gang for at fjerne graffiti fra Rådhuset og hans egen ejendom har også været udsat for hærværk for godt et år siden:

- Jeg håber, alt det her vil virke afskrækkende på hærværksmændene. Når man kan se, at nogle af dem har skrevet op mod 100 tags, taler vi jo om et meget stort beløb i erstatning, som de risikerer at skulle af med - flere hundrede tusinde kroner, siger Kim Hesel.

Troels Vesterlund oprettede netop siden som et forsøg på at få bremset det stadigt stigende problem med graffiti. Han kørte midtbyen tynd for at fotografere hærværket og kunne blandt andet opleve, at hans eget navn pludselig dukkede op i form af tags med teksten "taber Troels".

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce