Annonce
Vejle

Gratis parkering i nyt p-hus

Annonce
Vejlenserne får sandsynligvis endnu et gratis parkeringstilbud. Om kort tid står det nye parkeringshus på Ved Anlæget bag butikscenter Marys klar til brug. Og her overvejer byrådet med borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) i spidsen alvorligt at indføre gratis parkering: - Vi kigger lidt på den ordning, de har i Bryggen. Her kan man parkere to timer gratis. Det kunne vi godt forsøge i det nye parkeringshus, siger borgmesteren.
Annonce

Luftet for City Vejle

Forleden havde økonomiudvalget møde med repræsentanter for butikkernes forening, City Vejle. Her kom parkeringsdiskussionen endnu engang op. Butikkerne i den nordlige del af gågadekomplekset føler, at de bliver udsultet når det gælder parkeringspladser sammenlignet med den sydlige del, hvor Bryggen tilbyder gratis parkering. Tidligere har blandt andet ejeren af butikken Feet Me i Vissingsgade, Feet Me, talt for gratis parkering. Hendes ide var, at medlemmer af City Vejle refunderede to timers parkering, når en kunde kom ind med en parkeringsbillet.
Annonce

Forstår problemer

Den ide er ikke gennemført, men nu har kommunen altså bragt en anden løsning i spil. For borgmester Arne Sigtenbjerggaard kan godt forstå de problemer, som butikkerne peger på: - Mange kunder parkerer i Bryggen. Når de så kun har et par timer, når de ikke op i den nordlige ende af gågaden fordi, de skal nå tilbage inden parkeringstiden udløber og de skal til at betale. Derfor kunne to timers gratis parkering skabe en slags ligevægt, siger borgmesteren.
Annonce

Ikke i Trondur

Skal det så også gælde parkeringshuset Trondur og de andre kommunale parkeringspladser? - I første omgang peger vi kun på det nye parkeringshus. Det har jo en lidt anderledes historie, fordi 21 millioner af de 26 millioner kroner, det har kostet, er indbetalt af de oprindelige ejere af Marys. Der er altså ikke så mange kommunale kroner i huset som i eksempelvis Trondur, siger borgmesteren. Kommunen har snart generalprøve på gratis parkering. Det sker i de fire weekender op mod jul, hvor der ikke skal trækkes billet i de kommunale parkeringsautomater.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce