Annonce
Debat

Gratis psykologhjælp til sårbare unge: Kom nu i gang, Region Syddanmark

Hans Biering Fonsbøl. Privatfoto

Læserbrev: Det er glædeligt, at Folketinget i finansloven har udvidet muligheden for gratis psykologhjælp til unge. Den hidtidige forsøgsordning for unge mellem 18 og 21 år er udvidet opad til 25 år og gjort permanent.

Men det er sørgeligt, at Region Syddanmark sammen med landets øvrige regioner hænger i bremsen, således at ventetiden til psykologhjælp vokser og vokser.

Nanna Bonde og Annette Blynel fra SF påpeger rigtigt i deres læserbrev i VAF 18. februar, at Dansk Psykologforening har foreslået en udvidelse af kredsen af psykologer, der arbejder for sygesikringen, således at ventelisteproblemet kan overkommes. Og at dette er blevet afslået fra regionernes side med en dumsmart bemærkning om, at psykologerne, der arbejder i ordningen, bare kan påtage sig flere samtaler.


Dette er intet mindre end et uartigt forsøg på at tørre ventetidsproblemet af på psykologerne. Ventelisterne er regionernes ansvar, ikke psykologernes!

Hans Biering Fonsbøl


Dette er intet mindre end et uartigt forsøg på at tørre ventetidsproblemet af på psykologerne. Ventelisterne er regionernes ansvar, ikke psykologernes!

Rigtignok er der en vis fleksibilitet i overenskomsten mellem psykologerne og sygesikringen, således at den enkelte psykolog kan regulere sin arbejdsmængde - dog indenfor visse rammer.

Hvis man arbejder for lidt, kan man blive smidt ud af ordningen, hvis man arbejder for meget, får man ikke løn for sit arbejde.

Som psykologer har vi således en vis frihed til at bestemme arbejdsmængden for sygesikringen. Det betyder dog ikke, at vi sådan bare lige kan skrue op for arbejdsindsatsen.

For det første er det hårdt arbejde, og der er forskel på, hvor meget den enkelte psykolog kan holde til, hvis arbejdet skal gøres ordentligt.

For det andet har en del af os indrettet et arbejdsliv, hvor også andet end sygesikringsarbejdet fylder. Det kan være undervisning eller supervision eller andre opgaver, som ikke bare kan droppes fra den ene dag til den anden.

Der er ingen som helst fornuftig grund til, at regionerne ikke skulle kunne løse problemet ved at udvide ordningen og ansætte flere psykologer, når nu pengene er bevilget til det.

Medmindre det da er et godt kamufleret besparelsestiltag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce