Annonce
Vejle

Gratis T-shirts til kommunefolk: Kulørt humor er Passagens nye våben i skiltekrig

Rådhuspassagens butikker har valgt et flag som symbol på det nye sidegadeskilt, der står på gågaden. Derfor går flagene nu igen som en rød tråd gennem passagen. Foto: Torben Juhler
214 kulørte flag skal trække kunder ind i Rådhuspassagen, hvor forlægger er blevet mødt med varsel om endnu et skiltepåbud fra Vejle Kommune.

Vejle: Hvordan møder man påbud og trusler om udstedelse af nye regninger?

Hos Byens Forlag og Bogcafé væbner man sig med humor.

Sådan reagerer forlægger Thomas Aagaard Skovmand på et nyudsendt varsel om påbud, han har modtaget fra Vejle Kommune.

Forlaget og caféen i Rådhuspassagen var blandt de forretningsdrivende, der fik påbud om at fjerne deres skilte på gågaden. Skiltene er erstattet af fælles sidegade-pyloner, som skal trække folk ind i gågadens sidegader.

Nu har kommunen fået øje på Byens Forlags noget mindre skilt, som ikke står i gågaden, men delvist på fortovet langs Kirkegade i den anden ende af Rådhuspassagen.

Annonce

Jeg overvejer at give gratis kaffe til alle i teknik og miljø et helt år, hvis de i deres fritid vil gå med en T-shirt, hvor der står: Byens Bogcafé har god kaffe.

Thomas Aagaard Skovmand, Byens Forlag og Bogcafé

De skal gå med en T-shirt

Det har udløst et nyt varsel om påbud i en mail, hvor den kommunale teknik og miljø-afdeling blandt andet skriver:

"Som forretning må I have 1 skilt ude direkte foran jeres facade. Dvs. i passagen. I bedes derfor fjerne øvrige skilte hurtigst muligt... Ellers vil skilte blive fjernet, og regningen herfor tilsendt Byens."

Thomas Aagaard Skovmand har tidligere været blandt de hårdeste kritikere af kommunens skiltepolitik i midtbyen. Men denne gang vælger han en anden vej i kampen for at gøre reklame for caféen og trække kunder ind i Rådhuspassagen.

- Jeg overvejer at give gratis kaffe til alle i teknik og miljø et helt år, hvis de i deres fritid vil gå med en T-shirt, hvor der står: Byens Bogcafé har god kaffe, fortæller Thomas Aagaard Skovmand.

Prøver med humor og gratis kaffe

Selvom han siger det med et smil på læberne, mener han det.

- Det har hidtil ikke hjulpet at være utilfreds. Tværtimod. Så jeg tænker, at det kan være, at der skal noget humor og gratis kaffe ind over. Jeg har ikke fået trykt T-shirtene, men det kan hurtigt ske. Hvis de kommer herned, står jeg ved det. Men jeg vil først lige se, om de tør komme, siger forlæggeren.

Han har nu flyttet sit skilt på Kirkegade nogle få centimeter længere ind i Rådhuspassagen, og dermed mener han, at han overholder reglerne.

- Alt i Rådhuspassagen er privat, og her kan kommunen ikke blande sig i, hvad der sker. Men jeg ved godt, at vores skilt står lige på grænsen af fortovet i Kirkegade og privat grund, erkender Thomas Aagaard Skovmand.

Med det ene ben på fortovet i Kirkegade står Byens Forlsags skilt ulovligt ifølge Vejle Kommunes skiltedirektiv. Mens kommunen ikke kan regulere selv Rådhuspassagen, der er privatejet område. Foto: Torben Juhler

Passagen med de kulørte flag

Humor er ikke det eneste våben, Rådhuspassagen bruger i kampen for synlighed.

I sidste uge hang Laila Høgh, indehaver af Care for Style Wellness Center, ikke færre end 214 kulørte flag eller vimpler op i stålwirer gennem hele passagen. De erstatter den midlertidige løsning med kugler, som passagen forsøgte sig med sidste år.

- Det handler for os om at skabe synlighed, som de har gjort det med paraplyerne i Vejle Midtpunkt. Det er fedt at kunne henvise til noget og sige til folk, at det er oppe, hvor flagene hænger. Vi har valgt flag for at sige, at vi bor i centrum. Her sætter vi et flag, siger Laila Høgh.

Hun har allieret sig med den lokale produktionsskole Datariet, der har fremstillet de mange flag ud af genbrugsplast fra lastbilpresenninger.

- Vores kunder synes, det var fedt med de kulørte kugler, som holdt den tid, de kunne. Derfor har vi valgt at fortsætte i den kulørte ånd med vimpler i fem forskellige farver, fortæller Laila Høgh.

Butikker og spisesteder gør, hvad de kan for at skabe stemning og hygge i Rådhuspassagen, hvor de kulørte flag har afløst sidste års plastkugler. Foto: Torben Juhler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Længe ventet rapport er landet: Motorvej øst om Billund giver bedst aflastning for E45

Annonce