Annonce
Byggeri

Gravemaskiner er i gang: Belønnede boliger får mindst 30 nye nabohuse

Arkitekterne Schmidt, Hammer og Lassen modtog Vejle Prisen 2008 for Haverne i Jelling. Oprindelig skulle der bygges cirka 80 boliger, men efter de første 10 boliger blev klar til brug i 2008, har projektet nærmest stået stille. Men nu begynder der endelig at ske noget i området igen, viser dette billede fra i mandags. Foto: Leif Baun
Mere end 10 år senere, at første etape af Haverne i Jelling blev færdigbygget, er entreprenører begyndt at gøre klar til byggeriet af 30 nye udlejningsboliger i området. Og endnu flere huse kan poppe frem på den anden side af vejen.

Jelling: Der er sagt og skrevet meget om byggeprojektet Haverne, efter at første etape på 10 boliger blev opført i det sydøstlige Jelling i 2008.

Nu kan endnu et kapitel skrives ind i fortællingen om Haverne. For gravemaskinerne er i denne uge begyndt at grave i området omkring de 10 eksisterende huse. Det er de, fordi de gør klar til byggeriet af mindst 30 nye boliger i området.

Og grunden til, at der står "mindst 30 nye boliger", skyldes, at der på anden side af Grangaard Allé kan bygges yderligere 27 huse. Dermed er der lagt an til, at der samlet kan komme 57 nye husstande ved Haverne.

Det fremgår af en byggetilladelse og en situationsplan, som avisen har fået indsigt i hos Vejle Kommune. Her fremgår det også, at ejendommene skal anvendes til udlejning.

Nyt byggeri ved Haverne

Vejle Kommune har givet byggetilladelse til i alt 2765 kvadratmeter bebyggelse på:

  • 5 dobbelthuse - 10 boligenheder: 1 boligenhed à 80 kvm, 7 boligenheder à 95 kvm og 2 boligenheder à 105 kvm
  • 6 rækkehuse - 20 boligenheder: 8 boligenheder à 80 kvm, 9 boligenheder à 95 kvm og 3 boligenheder à 105 kvm
  • Derudover 2 viceværtskure à 10 kvm samt 30 skure à 6 kvm

Nyt udtryk

I byggetilladelsen er der i første omgang givet tilladelse til bebyggelsen af 30 nye boliger vest for Grangaard Allé. De kommer til at bestå af fem dobbelthuse og seks rækkehuse på mellem 80 og 105 kvadratmeter.

Vægmaterialet bliver en blank mur i form af hvide mursten, mens taget består af såkaldte pandeplader med en seks graders taghældning. Vinduer og døre bliver i stil med den eksisterende bebyggelse.

Selvom nybyggeriet på enkelte punkter kommer til at minde om de eksisterende 10 huse, bliver udtrykket formentlig markant anderledes end det nuværende, da der kun bygges dobbelt- og rækkehuse. Det er dog ikke i strid med Havernes lokalplan, som blev udformet i 2006. Her står der følgende:

"Lokalplanen for 'Haverne' er åben overfor alternative måder at bebygge de enkelte haver på. Relateret til efterspørgslen efter de nye boliger kan man tænke sig, at en eller flere af haverne eksempelvis kunne etableres som en rækkehusmodel - frem for med fritliggende villaer."

Ifølge Vejle Kommunes byggesagsafdeling er der også sendt en ansøgning om byggetilladelse på området øst for Grangaard Allé. Her er det planen at bygge 27 boliger - også fordelt på dobbelthuse og rækkehuse. Denne ansøgning er dog ikke færdigbehandlet endnu, oplyser kommunen.

Annonce

Investeringsselskab står bag

Men gravearbejdet er altså gået i gang for nylig. Hvor lang tid det kommer til at tage at bygge de 30 nye boliger, ved vi ikke endnu.

Avisen har forsøgt at få et dybere indblik i projektet, herunder byggeprocessen og visualiseringer af boligerne. Men det har desværre ikke været muligt at komme i kontakt med de relevante personer, da de er på udlandsrejse. Det oplyser investeringsselskabet Hokton A/S, som står bag det nye projekt.

Hokton A/S har base i Vejle og har de seneste år opført flere store rækkehus-projekter rundt omkring i landet, heriblandt i Vejle og Fredericia.

Hovedkræfterne bag projektet er investeringsselskabet Hokton A/S, som er bygherre, og Skibbild Entreprise A/S, som er totalentreprenør. Foto: Leif Baun
Første etape består af 30 nye boliger vest for Grangaard Allé, mens 27 boliger kan skyde frem i anden etape øst for vejen. Foto: Leif Baun
Byggestart ved Haverne i Jelling. Dette foto er fra 29. oktober 2019. Foto: Leif Baun
Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Vejle Boldklub

Steven Gerrards fætter træner med VB

Annonce