Annonce
Give

Gravsted udsat for gentagne tyverier

Britta Madsen og hendes datter Irene er frustrerede over, at deres mand og fars gravsted er blevet plyndret hele fem gange det sidste halve år. Foto Jim Hoff
Britta Madsen har gennem det sidste halve år oplevet, at hendes mands gravsted har været udsat for tyveri hele fem gange. Andre gravsteder på kirkegården har også været ramt af denne usmagelige uskik.
Annonce

GIVE: På blot seks måneder har Britta Madsen oplevet at hendes mands, tidligere bogtrykker og redaktør Verner Madsen, gravsted på kirkegåden i Give har været udsat for plyndringer hele fem gange.

Det smukke og omsorgsfuldt passede gravsted står altid med friske blomster og dekorationer, men det sidste halve års tid har Britta Madsen og hendes datter Irene til deres store frustration oplevet, at ukendte gerningsmænd har fjernet såvel blomster og planter, lanterner og store flotte dekorationer fra Verner Madsens gravsted.

- I maj måned var vi eksempelvis nede på kirkegården med en stor flot dekoration i anledning af Verners fødselsdag, men blot to dage senere var den blevet stjålet. Så bliver man altså rigtig ked af det og tænker på, hvad det for en slags mennesker, der gør den slags. Det er vildt grænseoverskridende at stjæle fra et gravsted. Og når man så har oplevet det flere gange, så kan jeg da ikke lade være med at tænke på hvorfor, det skal gå ud over mig og Verner. Er der nogen der er sure på os, lyder det med frustration i stemmen fra Britta Madsen.

Britta Madsen og datteren Irene har naturligvis været i tæt dialog med kirkegårdskontoret om plyndringerne. Politiet har også været inde i billedet, men indtil nu er der ingen tegn på en opklaring af tyverierne.

- Nu er vi blevet enige om at gå i pressen med det her, så vi kan få skabt noget opmærksomhed om plyndringerne af gravstederne her på kirkegården. Vi er jo ikke de eneste, der har de her udfordringer, så vi håber virkelig, at folk nu vil være meget opmærksomme og holde ekstra godt øje med tingene på kirkegården. Lad os vise samfundssind og stå sammen om at få de her plyndringer stoppet, lyder opfordringen fra Britta og Irene.

Annonce

Et eskalerende problem de sidste seks måneder

Kirkegårdsleder Susan Skovbjerg  kan oplyse, at der det sidste års tid generelt har været udfordringer på kirkegården med tyverier.

- Vi oplever en klar eskalering i tyverier fra gravsteder her de sidste seks måneder. Hver uge får vi meldinger fra folk, der har fået stjålet planter og blomster, og vi oplever også selv at få stjålet nye planter og blomster, som vi har plantet ud. Og vi forstår det simpelthen ikke. Hvad vil folk dog med stjålne planter og blomster fra en kirkegård, siger Susan Skovbjerg.

Hun har været i kontakt med politiet, der har lovet at holde lidt ekstra øje med kirkegården. Selv går graverne 7-8 mand høj hver dag fra klokken 7.00 til 15.00 på kirkegården og er naturligvis ekstra opmærksomme på de her problematikker, men generelt står man tilbage med en enorm frustration og magtesløshed.

- Det er virkelig svært det her. Vi kan jo ikke bare gå hen til folk ved et gravsted og spørge dem om, hvem de er, og hvad de laver. Videoovervågning er absolut heller ikke et tema, for vi skal ikke overvåge folk, der besøger deres afdødes gravsteder. Her skal folk altså have lov til at være i fred, konstaterer Susan Skovbjerg.

Man må formode, at mange af disse tyverier foregår, når der ikke er personale på kirkegården, måske ligefrem i nattens mulm og mørke. Meget symbolsk, for denne slags gerninger her hører da i den grad mørket til.

Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB er i Superligaen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce