Annonce
Vejle

Grejs, Givskud, Vandel... Otte ansøgere vil være kommunens klimalandsby

Otte lokalsamfund vil gerne kunne skrive "klimalandsby" på visitkortet. Hvem vinderen bliver, afgøres i juni. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Ansøgerne dækker over et bredt spektrum fra lokalsamfund med 30 husstande til et med over 1200 husstande.

Vejle: Otte lokalområder har meldt sig til at blive Vejle Kommunes klimalandsby - et tiltag søsat af byrådets udvalg for lokalsamfund og nærdemokrati.

Ansøgerne, der består af seks lokalråd, en grundejerforening og et udviklingsråd, spænder lige fra store lokalsamfund med over 1200 husstande til mindre ansøgere med 30 husstande.

- Vi er i udvalget meget glade for, at så mange lokalsamfund har tilmeldt sig og har lyst til at være med til at gøre mere for vores klima og dermed nedbringe udledningen af CO2. Uanset hvem der i sidste ende bliver udvalgt som klimalandsby, håber vi, at alle lokalsamfundene vil fortsætte det gode klimaarbejde, siger Thyge Havgaard Bjerring (V), formand for udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, i en pressemeddelelse fra kommunen.

De 8 kandidater

De otte lokalsamfund, der har meldt sig til at blive Vejle Kommunes klimalandsby.

  • Grejs Lokalråd med 600 husstande
  • Givskud Lokalråd med 100 husstande
  • Lokalrådet for Skibet og Omegn med 1250 husstande
  • Holtum Lokalråd med 30 husstande
  • Ødsted Jerlev Lokalråd med 30 husstande
  • Højen Lokalråd med 100 husstande
  • Grundejerforeningen Lervangen med 30 husstande
  • Vandel Udviklingsråd med 50 husstande

Forud for ansøgernes tilmelding er gået blandt andet et kvalificeringsseminar med blandt andre Steen Gade, formand for kommunens klimaråd, hvor de 22 deltagere fik faglig inspiration og sparring på deres projektideer.

Næste skridt for de otte finalister er at sende en velbegrundet ansøgning.

- Vi kigger især efter, hvor meget ansøgerne arbejder for klimaet, med og for lokalsamfundet, og om det kan inspirere andre, fortæller Thyge Havgaard Bjerring.


Vi kigger især efter, hvor meget ansøgerne arbejder for klimaet, med og for lokalsamfundet, og om det kan inspirere andre.

Thyge Havgaard Bjerring


Når alle ansøgningerne er gennemgået, skal udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati tage endelig stilling til, hvilken ansøger der skal være Vejle Kommunes klimalandsby i de kommende to år.

Det vil ske på udvalgets møde i juni.

https://ems.wearehearken.eu/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce