Annonce
Kultur

Grejsdalsløbet dropper 2020-udgaven - penge overføres til næste år

1430 motionsryttere har indtil videre tilmeldt sig årets Grejsdalsløb, men ingen får mulighed for at stille til start på de to løbsdage i maj. Løbets styregruppe har besluttet at aflyse 2020-udgaven på grund af coronapandemien, men vender tilbage med et nyt løb 9. maj næste år. Arkivfoto: Mette Mørk
1430 deltagere har meldt sig til årets Grejsdalsløb, som har besluttet at aflyse på grund af coronakrisen. Tilmeldinger overføres til næste års løb.
Annonce

Vejle: Coronasmitten rammer nu Danmarks hårdeste motionscykelløb.

Den syv mand store styregruppe har besluttet at aflyse årets udgave af Grejsdalsløbet, som hvert år i maj trækker mellem 3000 og 4500 deltagere til Vejle.

- Det er en kold vasker, for vi havde glædet os til årets løb. Men vi har truffet den beslutning, at vi må udskyde løbet til 2021. Vi kan ikke forsvare at gennemføre løbet i år, for der er for stor sikkerhedsmæssig risiko for løbets mange deltagere og hjælpere, fortæller styregruppens formand, Henrik Norup.

Styregruppen vil ikke risikere at starte en smittekæde blandt de svedende ryttere, der ofte kører i større grupper. Heller ikke, selvom der er mere end en måned til den 31. udgave af løbet, og statsministeren allerede nu taler om en gradvist genåbning af landet.

- Jeg tror ikke, at der bliver tale om nævneværdig åbning efter påske, og slet ikke for så stort et arrangement som vores, siger Henrik Norup.

Vi frygter, at det ville betyde en genopblussen af pandemien, hvis vi samlede flere tusinde cykelryttere til løbet.

Henrik Norup, formand for Grejsdalsløbets styregruppe

Annonce

Træder hinanden over tæerne

Gruppen overvejede at skubbe løbet blot en måned frem eller til den anden side af sommerferien, men den løsning har arrangørerne forkastet.

- Vi tror ikke, det er muligt at gennemføre løbet allerede i juni, og kommer vi om på den anden side af sommerferien, kommer vi i konkurrence med mange andre arrangementer. Rigtig mange har skubbet deres arrangement til efter ferien, og vi risikerer, at vi kommer til at træde hinanden over tæerne, siger Henrik Norup.

Løbet har skrevet ud til de 1430 deltagere, der har tilmeldt sig løbene, som skulle afvikles 9. og 10. maj. De får alle overført deres tilmelding til næste års løb, mens de, der ønsker deltagergebyret refunderet, skal sende en mail senest 11. maj.

- Deltagere, der overfører deres tilmelding, slipper for en prisstigning, og vi håber, at nogle vil støtte et motionsløb, der har det svært. Vi kalder det heller ikke en aflysning, men en udskydelse, og nu får deltagere længere tid til at træne frem mod løbet i 2021. Men dem, der ønsker at få deres penge retur, får det selvfølgelig, og vi har gennemført de første 40 tilbagebetalinger, fortæller arrangøren.

Annonce

Forhandling med leverandører

Takket være overskud fra tidligere års løb er Grejsdalsløbet ikke i likvide problemer i forhold til tilbagebetalingen. Men aflysningen betyder fortsat, at løbet har en række faste udgifter, som ikke bare forsvinder på grund af udskydelsen.

Det er udgifter til leverandører, der driver løbets hjemmeside og tilmeldingsprocedure. Det er lokaleleje til udstyr og bindende aftaler om leje af telte med videre.

- Heldigvis har vi haft gode forhandlinger med vores leverandører, som har været meget large, og det sætter vi stor pris på. Vi kigger stadig ind i et underskud i størrelsesordenen 200.000 kroner, men heldigvis har Folketinget forlænget kompensationsordningen for arrangementer over 1000 deltagere, og det gør, at vi måske kan lande i et nul-resultat, siger Henrik Norup.

Annonce

Kvart million til markedsføring

Arrangørerne har en ekstra grund til at ærgre sig over løbets udskydelse, idet Vejle Kommune havde bevilget 250.000 kroner til at skabe en festivalstemning i start- og målområdet og markedsføre løbet. Især overfor udenlandske deltagere, og håbet var, at løbet i år kunne sætte ny deltagerrekord.

- Pengene er bevilget for at markedsføre Vejle som cykeldestination, og vi havde blandt andet forberedt nogle artikler i udenlandske cykelmagasiner. Men de giver ingen mening at bringe nu, og Vejle Kommune har heldigvis besluttet at gemme pengene til næste år, siger løbsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Erhverv

Det omstridte Waturu nedjusterer forventningerne: Negativ omtale får skylden

Annonce