Annonce
Vejle

Grejsdalsløbet: Hver tredje deltager var fra Sjælland

Vejle Herberg modtog to kasser med sandwich og en kasse bananer fra Grejsdalsløbet. Foto: Henrik Norup
Sjællandske ryttere valfarter til Vejle for at få bakker i benene og afgjort deres egen interne konkurrence.
Annonce

Vejle: Sjællandske motionscyklister tager i stor stil Grejsdalsløbet for endeligt at få afgjort, hvem der er stærkest på to hjul.

Det fortæller løbsformand Henrik Norup.

- Hver tredje deltager i Grejsdalsløbet er gerne fra Sjælland. Jeg talte med en rytter fra København, som fortalte, at de københavnske og sjællandske ryttere bruger Grejsdalslobet til deres egen interne konkurrence. De er vant til at møde hinanden i løb på Sjælland, men fordi det er så fladt der, tager de til Vejle for at få afgjort, hvem der faktisk er bedst, fortæller Henrik Norup.

Rytteren, han talte med, var impliceret i løbets ene alvorlige styrt, hvor den sjællandske rytter brækkede kravebenet og to ribben.

- Han kørte i den hurtigste gruppe på den længste distance, så det er en erfaren rytter, og han havde overskud nok til efter styrtet at give sit ene hjul til en anden rytter. Da han kom tilbage fra skadestuen, var hjulet leveret tilbage og monteret på hans cykel, fortæller Henrik Norup, der tilføjer, at ud af 3500 tilmeldte mødte 3150 deltagere til start og 2800 deltagere nåede i mål.

- Vi havde 310 frivillige og 75 professionelle hjælpere i sving under løbet. Vi havde fem skader - fire mindre og så ham der brækkede kravebenet, fortæller Henrik Norup, der tilføjer, at arrangørerne efter løbet donerede to kasser med sandwich og en kasse med bananer, der var i overskud efter løbet, til Vejle Herberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce